Јахорина

Драгана Келеч
Јахорина

Први снијег са собом обично носи и зимске радости, а прве пахуље су посебно важне за туристичка мјеста, која цијеле године жељно чекају овај "дар са неба", јер за њих тек тада почиње зимска идила.

На олимпијској љепотици Јахорини, једној од најпримамљивијих дестинација, како домаћих тако и страних туриста, напокон је почела сезона. Стигао је снијег. Стигли су и први гости. Aли, авај! Да сваку бајку са лијепим почетком, па тако и ову зимску, мора нешто да поквари, свједоци су они који су се јуче затекли на тој планини...

Зимску чаролију одлучили су да покваре, ни мање ни више, него инспектори.

Због чега? Како? И зашто баш сада, када је зимска бајка тек на почетку, вјероватно знају само они?!

Једноставно, инспектор Пајо Кењић и његове колеге са првим пахуљама снијега дошли су на идеју да би најбоље било да у том моменту запечате све куће које немају употребну дозволу.

Иако су против тога сви - од мјештана, главних у Инспекторату РС, па чак и ресорном министарству, Кењић је неумољив!

Ријешили су они да се не дају тако лако! A колико ће бити одлучни, показује и чињеница да ће све куће које немају употребну дозволу оградити и црвеним тракама чак...

Да је ревносни инспектор нашао баш овај тренутак да ради оно што је вјероватно пуно раније наумио, запањило је све!

Изгледа да се приликом планирања нико није запитао о томе како ће Јахорину посјетити туристи када буде изгледала као минско поље... Нико се није запитао ни о томе колико ће штете да донесе многим људима који од доласка туриста живе. A о томе каква ће то "промоција" бити за зимски туризам и цијелу Републику Српску, и да не говоримо!!!

Лош план Кењићу и инспектори!

Нико не оспорава да треба да се гради по закону... Да се треба стати у крај нелегалном грађењу, да нико не смије да зарађује на нелегалној градњи. Aли је тренутак за поштивање закона изабран погрешно.

Јахорина, као планина и понос Републике Српске, то није заслужила. Она треба да привуче људе из цијелог свијета, да нас промовише у што бољем свјетлу. Да цијели свијет види оно о чему други могу само и да сањају.

Недопустиво је да овај "циркус" поквари зимску бајку ове туристичке дестинације. Недопустиво и неопростиво! На вама је ред, главни инспектори, у вас су упрте очи надлежни у министарствима. Није нам потребна ова лоша реклама у свијету, када заслужујемо боље!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана