Избори

Жељка Добрић
Избори

Шести по реду општи избори од завршетка рата у БиХ завршени су јуче, а грађани су имали јединствених 12 часова у току којих је требало да кажу шта мисле, желе и очекују у будућности, кога желе да их представља и у току којих је требало да покажу да размишљају.

Резултати избора показаће шта мисли Република Српска, а шта ФБиХ, кога сматрају достојним вођом за идуће четири године и чија је политика за њих исправна.

У вријеме предизборне кампање понуђено им је много опција, од побољшања економије и живота, преко боље сарадње међу ентитетима и очувања Дејтонског мировног споразума, па до јачања Републике Српске или БиХ, а они су одлучили коме да вјерују.

Сваки онај грађанин који је изашао на изборе показао је да зна шта жели и шта очекује од политичара у сљедеће четири године. Он је дио критичке јавности која ће похвалити и наградити и убудуће добре политичке потезе, захтијеваће одговорност и бориће се за своје ставове и права. Бирајући политичаре, бирали су и своју будућност.

Сваки онај грађанин који је на јучерашњим изборима апстинирао и није искористио своје демократско право, али и обавезу да гласа, показао је да му је свеједно ко га води и представља. Показао је да му је апсолутно свеједно како живи. За сваког тог грађанина једнаки су они политичари који су до сада Републику Српску и БиХ водили напријед, градили и развијали, са онима који су радили само за свој интерес, који су продали народне интересе за своје личне и који ни убудуће не могу да понуде ништа добро.

Грађани који нису изашли на изборе неће у идуће четири године имати ни право да критикују нити да тврде да у БиХ никада неће ствари кренути набоље, јер се нису ни потрудили да нешто промијене или сачувају.

Нема мјеста тврдњама да појединачан глас није битан јер збир појединачних гласова који на изборима захтијевају од политичара боље сутра, је прилично бучан и снажан захтјев који није лако занемарити и изневјерити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана