Испит хуманости

Милијана Латиновић

Донаторско вече, које се девету годину заредом одржава у оквиру хуманитарне акције “С љубављу храбрим срцима”, још једном ће грађане Републике Српске ставити на испит хуманости.

Oво је нова прилика да сви заједно у духу празника и даривања помјеримо границе доброте и помогнемо најмлађима. Мисија овогодишње акције је да новцем који ће бити прикупљен током донаторске вечери, позивом на хуманитарни број и уплатама на посебан рачун буде купљен уређај за роботски асистирану рехабилитацију дјеце са поремећајима кретања.

У РС, нажалост, годишње око 200 малишана има потребу за физикалним третманом уз коришћење роботике. Куповина овог уређаја улива наду њиховим родитељима да битке које бију годинама, раме уз раме са својим кћеркама и синовима, нису изгубљене.

Претходних година становници Српске су испит хуманости полагали чистом десетком и тако вратили осмијехе на лица бројних малишана који бију битке за оздрављење. Нема разлога да и ове децембарске ноћи сви заједно, као највећа армија хуманитараца, не станемо иза малих храбрих срца и помогнемо им да осјете нове чари срећног дјетињства.

Заједничким снагама, позивајући хуманитарни број 1411, који је већ активан, треба да покажемо да са мало добре воље можемо помјерити границе и отопити и најхладније глечере. Свих претходних година, велики и мали, млади и стари из цијеле Српске били су сложни у мисији помоћи најмлађима. Хуманошћу су показали да наша Република, иако мала по површини, има срце највећег дива. 

Тако треба да буде и 23. децембра када ће млади таленти својим перформансима увеличати вече хуманости и на тај начин мотивисати нас све да дарујемо своје мало које много значи за здравље и радост обољелој дјеци.

Тим храбрим дјевојчицама, дјечацима и њиховим родитељима, осим пријеко потребног новца за лијечење, много значе и љубав, подршка, топла ријеч те загрљај. Хуманитарна акција “С љубављу храбрим срцима” до сада је оправдала постојање и нераскидивим нитима повезала све општине и градове. Донаторско вече не смије бити једина ноћ у години у којој се не дијелимо. С љубављу, пуним срцима, треба да корачамо заједно сваки дан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана