Инцидентни Бакир

Дарко Грабовац

“Стотину пута изговорена лаж постаја истина”.

Ове флоскуле се држи лидер СДА Бакир Изетбеговић који је у емисији “Око” Радио-телевизије Србије у понедјељак и не трепнувши издекламовао оно што га је бабо Алија научио, да су Срби системски и срачунато убијали Бошњаке, а да је “са њихове стране” било инцидената које је власт санкционисала. То му га дође да су Бошњаци могли да масовно убијају Србе по Сарајеву и свуда у БиХ, а онда би се та злодјела приписивала појединим криминалцима. То се односи на оне из 10. брдске бригаде са Мушаном Топаловићем Цацом на челу или оног несрећног Јуку Празину који је као у фудбалском прелазном року скидао дрес такозване Армије БиХ и облачио онај ХВО-а и наопачке.

Да подсјетимо Бакира да је ријеч “инцидент” латински израз за догађај, случај, упадицу, а обично се користи када је ријеч о непријатном догађају или замјерци.

Поменути су били “инцидентни типови” па су због ситних упадица бацали Србе у “Казане” и ине масовне гробнице. Изговори Бакир како су се тадашњи органи власти обрачунали са окорјелим убицама, господарима живота и свега што је српско било у федералном Сарајеву. Познато је фер суђење Цаци којем је пресудио метак с леђа. Тако се, ваљда, санкционисало.

И онај који није кажњаван, а исто је мало инцидентан, је и члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић. Његови саборци, исламски џихад ратници су ту и тамо, ни случајно системски и срачунато као погани Срби, клали по Озрену на традиционалан начин - одрубљивањем глава. Џаферовић као дио командног ланца није баш био заинтересован да се ти “инциденти” истраже и казне. Није стигао да научи лекцију од Сарајлија који су се слијепо држали слова Исламске декларације, пардон закона.

И командант 28. дивизије Насер Орић ишао је у српска села око Сребренице и Братунца као инцидентан лик. Он и његови зликовци побили су 3.500 Срба у више тешких “непријатних догађаја или замјерица”. О логору “Тарчин” и сарајевским градским “тарчинима” не треба трошити ријечи. Они нису били системски и смишљено успостављени. То су власти такозване Републике БиХ спонтано организовале, као смотру народног стваралаштва...

И тако нам Изетбеговић сервира увијек исту причу. Добро је да није поновио ону “како Срби треба да доживе катарзу” и да се суоче са својим (не)дјелима, а они ће лако са својим “инцидентима”.

Инцидентан тип тај Бакир, а помало и мазохиста јер упорно инсистира да гради заједничку будућност са зликовцима, и то оним поганим који су све системски и срачунато уништавали плативши за слободу паклену цијену од 30.000 живота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана