Игришта

Глас Српске

Изасланик власеничког моћника - "брата" Насера Орића по прљавом новцу и криминалу, који је сребреничког злочинца довео да својим машинама припомогне у уништавању спортског центра "Игришта" и крађи шуме, у телефонском разговору убјеђује ме да "Орић и његове машине немају везе са 'Игриштима'".

Каже да "ту причу подмећу непријатељи српског народа који, убацивањем Насера, желе још више да га заваде и доведу до међубратског крвопролића".

"Та велика машина, осмица, која чупа камење, није Насерова, него Ћизина. Па су је од Ћизе купили 'Зворникпутеви'" - видим, упућен је локалац у криминална дешавања, али којима жели да замијени тезе.

Страшније, жалосније, погубније од тога што је баш Орићева на црно ангажована фирма да руши и извлачи шуму по РС је оно што је урађено од некадашњег Ски-центра "Игришта".

Дакле, једном "великом српском мозгу" на памет је пало да, због искључиво личног интереса, проклетог богаћења, потпуно девастира "Игришта".

Тек накнадно, послије доношења такве одлуке, у ту причу на "прави" начин уклопила се и Орићева фирма. Све је започело под изговором уређења спортског центра, а кад су Орићеви људи поред редовног посла извлачења шуме почели да "извлаче" дијелове ски-лифта и постојећих објеката, све је постало јасно.            

"Игришта" су сасвим добро функционисала и током цијелог рата, увијек се могло свратити на освјежење у угодни ресторан поред пута Власеница - Хан Пијесак. Сад је све то скоро до непрепознатљивости уништено, као да је преко "Игришта" прешла Орићева ратна 28. дивизија Армије РБиХ.

То значи да том спортском центру ништа није могао ни рат, односно локални ратни моћници, ни Орићеви ратни походи који, ипак, нису добацивали до Власенице, али да су "Игришта" уништена у миру само једном одлуком гладног новокомпонованог тајкуна. 

Одлуком, којом је почињен злочин баш као да га је Орић сам испланирао. Јесте језиво то што Орић, који није одговарао ни за злочине почињене током рата, пустоши српску земљу чак и толико година послије рата.

Али, на крају крајева, више уопште није битно ко је "извршилац радова". Јер "Игришта" би била на исти начин опустошена и без учешћа Орића, пошто је "паметна српска глава" донијела такву одлуку. Која нам наноси зло какво не би починиле ни десетине Орићевих дивизија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана