Играчи, срећно!

Милијана Латиновић

Ко не игра, не може ни добити - основно је правило сваке наградне игре.

То правило озбиљно су схватили становници Републике Српске, који су у протекла два и по мјесеца, колико траје највећа наградна игра до сада “Десет рачуна изброји и стан освоји” послали више од 1,14 милиона коверата са фискалним рачунима и слиповима.

Интересовање за ову наградну игру, коју је по угледу на Републику Србију, организовало Министарство финансија РС са Удружењем економиста РС SWOT с циљем подизања свијести грађана и привреде о значају сузбијања сиве економије, премашило је сва очекивања.

Није ни чудно што су грађани Српске прионули на прикупљање фискалних рачуна као никада прије, с обзиром на то да су организатори наградне игре обезбиједили наградни фонд тежи од пола милиона марака.

Оно о чему ових дана бруји цијела Српска и о чему сви сањају јесу четири нова стана у бањалучком насељу Лауш.

Судећи према броју пристиглих коверата у недјељу увече цијела Република биће пред малим екранима и жељно ишчекивати да сазна име власника првог стана.

Ко ће извући добитну коверту још није објелодањено, али је засигурно то особа која ће унијети радост у неки дом и промијенити живот на боље некоме од учесника наградне игре.

Осим станова, играче током сва четири извлачења очекују и вриједни ваучери које ће срећни добитници моћи замијенити у пословницама компаније “м:тел” и “Бинго”.

Да није све сјајно и овај пут су се потрудили дежурни критичари свега па на сав глас коментаришу да се наградне игре намјештају, те да ће четири стана отићи у руке “нечијих” кћери и синова, а не истински срећних добитника. Таквих коментатора увијек је било и биће и колико год наградна игра била транспарентна такве је немогуће увјерити у праведно и фер извлачење. Да је ипак много више оних који вјерују организаторима потврђује број пристиглих коверата и еуфорија која тресе Српску.

Осим што ће усрећити бројне грађане, испоставило се да је ова наградна игра подебљала и износе пазара у бројним књижарама, у којима се ових дана тражи коверта више.

Онима који још нису послали фискалне рачуне, остало је двадесетак дана да то учине и тако провјере да ли су рођени под срећном звијездом. Сваке недјеље, све до 13. октобра, грађани Српске вечери ће проводити испред телевизора и будни сањати да ће баш своје име угледати на малом екрану. Ко не игра, не може се ни надати добитку. Играчи срећно!

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана