Хусеиновићеве плате

Жељка Домазет

Да је БиХ земља нелогичности и апсурда показује и случај директора Регулаторне агенције за комуникације (РAК) Кемала Хусеиновића који као рупа без дна на све могуће начине настоји да ојади државну касу, иако без икаквог законског утемељења из те исте касе већ пет година убире плату.

Наиме, Хусеиновићу је мандат на функцији директора РAК-а истекао прије пет година, а и овај нелегални који је обављао без икакве потврђене одлуке истекао је у септембру прошле године. Да се Хусеиновић не задовољава ни платом од више од 5.000 марака, коју сваког мјесеца редовно нелегално убире, показује и чињеница да се дрзнуо да тужи Министарство финансија и трезора тражећи да му исплате додатних више од 38.500 марака на све бенефиције које има годинама.

Како у Суду БиХ, који је морао да одлучује и у првостепеном и у другостепеном, па и на нивоу ревизорског вијећа, још има људи који држе до закона, одбили су Хусеиновићев захтјев и наложили му да плати више од 2.300 судских трошкова. Наравно из Суда нису пропустили да овом вјечном директору РAК-а кажу и упозоре га да не може сам да  доноси одлуке којима би себи прибавио права која му законом не припадају и да је за такво што предвиђена казна и до 20.000 марака.

Да има права и правде у овој земљи Хусеиновић би требао и морао да врати све плате које је више од пет година нелегално примао, али и да сноси консеквенце зато што је без икаквог законског утемељења доносио одлуке у своју корист злоупотребљавајући положај и овлашћења.

Очигледно је да је Хусеиновић повјеровао да је и изнад државе и изнад закона, па је био увјерен да су његове одлуке старије и од закона.

Послије ове бламаже, надамо се да ће овај вјечити директор послије петогодишњег нелегалног и нелегитимног управљања РAК-ом коначно бити отјеран са трона на који је засјео откако ова институција постоји. Томе би се у сваком случају највише обрадовали јавни емитери које је ова институција без икаквих разлога кажњавала и без икаквих аргумената оспоравала све њихове притужбе.

Можемо се надати да ће коначно ова рак-рана РAК-а отићи из ове институције и вратити јој срозани дигнитет. Наравно, све под условом да се у овој земљи коначно престане заговарати и подржавати пракса да су неки људи старији и од државе и од закона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана