Хуманост не познаје границе

Драгана Орловић

Децембар је мјесец даривања и дјечијег весеља због доласка никољданских и новогодишњих празника, као и вријеме када на измаку године сумирамо шта смо све и како урадили, као и шта смо могли, а нисмо...

 

Овог децембра, као и у претходних 11 година, биће организована хуманитарна акција “С љубављу храбрим срцима”.

Овогодишња кампања посвећена је прикупљању новца за набавку возила за 33 удружења како би дјеци са интелектуалним тешкоћама олакшали школовање, дневно збрињавање, одлазак на радионице и спортске активности, али и омогућили већу укљученост у друштвени живот у њиховим локалним заједницама.

Све хуманитарне активности почињу већ данас и то под покровитељством предсједнице Републике Српске, чији ће партнери бити млади умјетници и дјеца из свих крајева који ће умјетничким перформансом и ангажманом дати допринос како би се обезбиједила помоћ за малишане.

За уплате донација физичких и правних лица отворен је рачун посебних намјена “С љубављу храбрим срцима” број 571-010-00002700-15 код Комерцијалне банке Бањалука, а до 31. децембра активан је и “м:тел” хуманитарни број 1411 путем којег грађани једним позивом могу даровати једну марку. Пандемија је многе активности промијенила и усмјерила на један сасвим другачији начин организовања, па ће тако и овогодишње донаторско вече бити другачије и умјесто великог окупљања у Банском двору, планиран је прикладан телевизијски програм.

Како год, све су то прилике да још једном покажемо хуманост. Да се увјеримо и да увјеримо друге како се многе границе помјерају када је циљ - хуманост.

Захваљујући многим племенитим људима раније акције имале су веома добар одјек и одличне резултате. Многи малишани су након њих добили шансу за бољи живот. Њихова дјетињства испуњена бројним потешкоћама и лавовска борба олакшани су барем донекле.

Зато је потребно да се поново удруженим снагама потрудимо да поклонимо осмијех свим тим неким новим храбрим дјевојчицама и дјечацима. Да заједно макар овог децембра, у вријеме даривања и празника, застанемо начас и поклонимо колико можемо. Па макар једну марку тако што ћемо позвати хуманитарни број. Неће нас коштати много, а много ће помоћи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана