Хуманост на дјелу

Драгана Орловић

Хуманост не познаје границе, и у то смо се увјерили још једном!

То су показали многобројни становници Републике Српске, установе, предузећа... Доказ су њихове донације и позиви који су овог мјесеца свакодневно стизали, како би хуманитарна акција "С љубављу храбрим срцима", која је организована под покровитељством предсједника Српске, имала резултат какав је и имала.

Међутим, не бих сада да говорим о цифрама! Нећу да помињем новац, иако је он свакако био неопходан да би безбрижни осмијеси красили лица 300 малишана који болују од дијабетеса, а чије су очи и наде биле усмјерене у ову акцију!

Хуманост на дјелу - то је оно што смо видјели и на чему треба да будемо захвални!

Доказали смо још једном да можемо бити људи, да имамо срце. Видјели смо шта значи некоме помоћи. Осјетили смо и препознали када је неком потребна помоћ. И нисмо се либили ту помоћ несебично да пружимо.

То је вриједност коју свако друштво треба да гаји! То је приоритет који свако себи треба да зацрта - без обзира на то на каквом положају био и колико материјалног добра посједовао.

Можда ће звучати помало субјективно, али први пут сам била неизмјерно поносна на друштво у којем живим. Сви су радили заједно, сви су имали један заједнички циљ - да помогну!

Теодора, Марко, Ања, Данијела... њихов живот ће убудуће бити много лакши. Добиће прилику да безбрижније иду у школу, да се играју са својим вршњацима, да се друже. То није много, то је само оно што им припада и што заслужују. А једним дијелом то је и ваша заслуга.

Зато не смијемо заборавити шта значи хуманост.

Не смијемо да заборавимо да будемо људи, без обзира на то колико је тешко вријеме у којем живимо. Јер шта нам друго и преостаје? Шта то вриједи више од једног дјечијег осмијеха и срећног погледа? Знате одговор и сами, ништа није вредније од тога...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана