Хуманитарне везе са терористима

Жељка Домазет
Хуманитарне везе са терористима

Да се исламски радикализам већ годинама покушава прикрити иза којекаквих хуманитарних организација показују и извјештаји најмоћније обавјештајне службе на свијету, америчке CIA, која је још 1996. године непосредно послије ратних сукоба у БиХ Фондацију за људска права, слободе и хуманитарну помоћ (IHH) означила као помагача "Aл-Каиде".

Дакле, та назови хуманитарна организација и фондација из Турске, иза чијег се имена наизглед крије хуманизам, борба за људска права и слободе, како тврде извјештаји америчких и израелских обавјештајаца, већ годинама у БиХ има своје канцеларије из којих дјелује, прикупља "помоћ" и одржава вруће везе са терористима, које шаље тамо гдје су муслимани ангажовани у оружаном сукобу или тамо гдје терористи треба да дјелују. Индикативно је, међутим, да је CIA свој извјештај о овим назови хуманитарцима објавила тек послије сукоба у БиХ, када је и њима постало вруће и увелико почело горјети под ногама од већ увелико распрострањене мреже ових "хуманитараца".

Индикативно је такође да се ових дана, послије напада на конвој који је требало да стигне до Газе, у центру Сарајева окупило на хиљаде протестаната одјевених у ношњу по којој БиХ и њен главни град прије рата никако нису били препознатљиви, те да се већ отворено говори да је само у овом граду прикупљено више од 30.000 потписа подршке и више од двјеста тона помоћи.

Индикативно је и то да су се у конвоју који је нападнут и из кога су неки учесници похапшени нашли и неки "бх. борци за ислам" у срцу Европе, међу којима су и они који су током рата у БиХ чинили многобројне злочине над српским народом.

Да би се рашчишћавањем приче о различитим ратним "хуманитарцима" у БиХ, који несметано и данас дјелују помажући све оно што је блиско радикалном исламу, доста тога расвијетлило и о карактеру рата на подручју БиХ, јасно говоре и чињенице да су многи од њих и данас, иако поријеклом из земаља исламског свијета, уредно власници пасоша БиХ и крстаре по свијету. Јавности је објелодањено ових дана име Сиријца Јасера Мохамеда Сабаха, који живи у Тузли и који је био "хуманитарац" током ратних сукоба у БиХ, и који је затечен у хуманитарном конвоју који је пловио према Гази са задатком, како тврде инострани медији, да испоручи новац за терористичке акције.

Када се на вагу Европске уније на један тас ставе пасоши са потребама и правима изворних грађана, а на други пасоши са намјерама прерушених хуманитараца, не чуди онда што ЕУ према БиХ увијек има додатну дозу опреза и што се некако по правилу увијек упали црвено свјетло на одобрење безвизног режима. Закључак је јасан: Европа неће додатну главобољу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана