Граонићева ревизија

Ведрана Кулага
Граонићева ревизија

Ревизија инвалиднина у Републици Српској очигледно је процес који је до сада највише штете нанио истинским ратним војним инвалидима, односно борцима који су зарад слободе и одбране отаџбине своје животе ставили "на прву линију".

Много пута инвалиди су дизали глас и указивали на пропусте који су им се дешавали пред очима и које су осјећали на сопственој кожи.

Поставља се питање "колико је вриједан живот"? С обзиром на тренутно стање, рекло би се нимало, јер се показало да постоје бројни корисници инвалиднина који инвалиднину не заслужују, а који су, и поред ревизије, остали њени корисници.

A без права на инвалиднину остали су људи без руку и ногу, тешки ратни војни инвалиди.

Представници Борачке организације сматрају да главни кривац за то тренутно сједи у фотељи помоћника министра за борачко-инвалидску заштиту РС и зове се Радомир Граонић, и са тог мјеста, као на еци-пеци-пец, бира ко ће остати без права на инвалиднину.

Како је могуће да неко направи пропусте у оквиру процеса ревизије инвалиднина и стамбеног збрињавања инвалида у Српској?

Јер, ревизија инвалиднина је требало да разоткрије оне који су имали лажна увјерења о степену и поријеклу инвалидности, а на крају се десило да ти "лажни инвалиди" и даље уживају сва права, а истински крпе "крај с крајем" и траже истину пред вратима званичних институција.

БОРС захтијева смјену Граонића и од тога, изричити су, неће одустати.

Граонић је и сам најавио оставку на своју функцију, због проблема које има у односима са БОРС-ом. Међутим, ревизија инвалиднина и поред тога остаје трн у оку хиљадама бораца који су се часно борили и који треба да добију оно што им припада. Јер, она је показала да "лажни инвалиди" имају сва права и бенефиције наспрам оних који имају видљиве доказе за своју инвалидност.

Да ли ће истински борци остварити своја заслужена права, а они који та права ничим не заслужују остати без њих, остаје да се види. Надамо се да ће одговор на то питање бити "да" .

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана