ГМО страх

Вељко Зељковић

Неком рат, неком брат. Показало се то још једном и на украјинској кризи. Широм свијета се сије једно генетски модификовано сјеме страха од стране оних којих су у безбједној ладовини, а што је довело до невиђене помаме за најмодернијим војним наоружањем.

Не пита се за цијену. Пољска је потписала уговор за набавку 32 борбена авиона “Ф-35”. Цијена ситница, тричавих 4,6 милијарди долара. И то без ПДВ-а. Само пилотска кацига кошта више од 400.000 долара. И Финска је договорила куповину ових авиона по цијени од 9,4 милијарди долара. На списку је и Њемачка која је наручила америчке “стелт” бомбардере који могу да носе нуклеарне пројектиле.  Ту је и Швајцарска, Белгија, Данска, Италија, Норвешка, Шпанија, Чешка, Румунија и Холандија. Ове земље су на листи чекања јер америчка компанија “Локид Мартин” једноставно не може да произведе довољан број авиона и задовољи тренутну потражњу.

Због тога је Стејт департмент одобрио продају и борбених авиона “Ф-16” Бугарској за 1,67 милијарди долара, а Пољска је недавно потписала уговор са Вашингтоном о куповини 250 тенкова “Абрамс”.  Да не помињемо колико су САД до сада испоручиле и “донирале” оружја и самим Украјинцима, под ознаком “хуманитарна помоћ”. Ово сјеме ГМО страха није посијано само Европом. И Тајван, кинески комшија, одлучио је да од САД купи један од најмодернијих система противваздушне одбране “Патриот”. Читав аранжман вриједан 95 милиона долара.

Једноставно из Вашингтона је, а уз асистенцију портпарола из Лондона, посијано ово опасно сјеме које све више загађује плодно земљиште и створена атмосфера како ће Руси својом чизмом покорити читав свијет.

Све помало личи на причу коју је својевремено пласирала и америчка компанија “Монсанто” како би због недостатка хране требало куповати и сијати ГМО сјемена ове моћне компаније. И наравно користити и куповати њихова “заштитна средства”. Од посљедица ових сјемена и “пестицида” и данас се опорављају у неким од неразвијених земаља.

У Вашингтону и у “Локид Мартину”, на чијем челу се налази Мерилин Хевсон коју је амерички магазин “Фортуне” прије пар година прогласио најмоћнијом женом свијета, задовољно трљају руке и прижељкују да ситуација око Украјине што дуже потраје. Још да се мало подргије ситуација око Кине и ето лове до крова. Дил са Аустралијом је већ склопљен око испоруке и продаје неколико нуклеарних подморница.

Украјинска и полако режирана кинеска криза дошла је као кец на десетку САД, које се боре са сузбијањем високе инфлације, узроковане прекомјерним штампањем новца. Овај ГМО страх сада се користи само за сузбијање тих, што би рекли економисти, негативних инфлаторних кретања.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана