Ганићева писанија

Жељка Домазет
Ганићева писанија

Писмо ратног члана Предсједништва РБиХ Ејупа Ганића, који на души има невине жртве Добровољачке улице, а које је одаслано актуелном бошњачком и хрватском члану Предсједништва Бакиру Изетбеговићу и Жељку Комшићу, представницима међународне заједнице и челницима ФБиХ, јасно говори да се БиХ још задуго неће извући из ратног мрака и лудила.

Док су друге земље бивше Југославије углавном своју ратну прошлост и њене лидере ставиле тамо гдје им је и мјесто, у БиХ из Сарајева још увијек главну ријеч воде људи попут Ганића, Лагумџије, Силајџића, Комшића, Изетбеговића и иних типова којих би се свака земља која иоле држи до свог дигнитета одавно одрекла и смјестила у историју или иза решетака. Недопустива у свему томе јесте и чињеница да ини представници међународне заједнице који би требало овој слуђеној земљи и њеним народима да пруже руку спаса још увијек слушају и читају ријечи и писанија Ганићева, умјесто да иза својих дебелих зидина и из удобних фотеља упозоре Ганића и сличне да ратне апетите забораве заувијек.

Сулудо у овој слуђеној земљи дјелује и највећим наивцима то да је Ганић прије петнаестак дана по ко зна који пут саслушан у Тужилаштву БиХ за злочине у Добровољачкој и да скоро непосредно послије саслушања пише писма високом представнику Валентину Инцку, његовом замјенику Родерику Муру и свим амбасадорима земаља PIC-а и наређује им да супервизија за Брчко не смије престати.

Да би ова наредба била још јача, ратни наредбодавац Ганић из мрачног сарајевског вилајета наређује својим истомишљеницима у ФБиХ да иста наређења и захтјеве чланицама PIC-а упуте и они, захтијевајући да супервизија за Брчко буде продужена до уласка БиХ у Европску унију.

Ко још увијек држи до Ганићевог писма и ријечи, не држи до ове земље колико до лањског снијега.

Јасно је ко дан да је још на почетку рата закамуфлирани "Југословен" Ганић од БиХ правио земљу злочина по маскирној униформи најбројнијег народа, али је нејасно и недопустиво да та иста земља захваљујући Ганићу и сличнима још увијек не скида ову лудачку униформу.

Буду ли се у БиХ и даље слушале и читале ријечи и писанија која стижу са окрвављених руку и усана Ганићевих, неће јој се још задуго добро писати.

Они који јој добро мисле, и желе добро за своју дјецу, Ганића је већ одавно требало да смјесте иза затворских решетака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана