Фашизам на ФТВ-у

Сандра Милетић
Фашизам на ФТВ-у

Сага се наставља. У најновијој епизоди уредник Бакир Хаџиомеровић и новинари политичког магазина илити серије "60 минута" на Федералној телевизији одлучили су да нас још једном изненаде, овог пута својом жељом и намјером да се у емисији обрачунају са, ни мање ни више, него са фашизмом и фашистима.

То су урадили на прави "антифашистички" начин, тако што су уз говор мржње и клевете уредник и новинари те емисије, назвали фашистима (све уз емитовање фашистичких симбола и уз мелодију антифашистичке пјесме "Au caramela" Дарка Рундека) личности из јавног и политичког живота које им нису по вољи (читај Србе и Хрвате).

Тако су уз већ поменуте симболе и мелодију емитоване фотографије јавних личности из РС и БиХ којима се јасно са јавног сервиса ФБиХ свима њима импутира фашизам. Вртјеле су се у емисији фотографије предсједника РС Милорада Додика, новоизабраног премијера Aлександра Џомбића, министра правде РС Џерарда Селмана, посланика у Парламенту БиХ Душанке Мајкић и Иве Мире Јовића, директора РТРС-а Драгана Давидовића, лидера два ХДЗ-а Драгана Човића и Боже Љубића, Жељка Копање и других јавних личности, представника искључиво српског и хрватског народа.

Из поменутог се могло закључити само једно: према "60 минута" фашисти су сви они који не желе да прихвате оно што нуди и захтијева лидер СДП-а Златко Лагумџија, па нека су 100 пута антифашисти.

Ништа чудно ипак, јер за Златкове и Бакирове "дилове", а нарочито за Бакиров "кредибилитет" и "моралност" већ се одавно зна широм БиХ. Зна се и за сврху поменуте емисије.

Довољно је ипак само рећи да поменута емисија која има назив информативно-политичка одавно то није, већ се претворила у хумористичку, тачније у прилично лош плагијат "Летећег циркуса Монтија Пајтона".

Уосталом, саму суштину личности уредника Бакира Хаџиомеровића најбоље је описао његов неоспорно духовити колега, уредник "Слободне Босне" Сенад Aвдић: "Ина, Мол рок енд рол".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана