"Електропренос"

Ведрана Кулага Симић

Вријеме које је иза нас показало је да за све постоји договор и да је потребна само добра воља и мање ината како би се све ствари поставиле на своје мјесто.

То се посебно показало на питању "Електропреноса БиХ," који је дуго био блокиран на више поља и представљао примјер компаније која пропада због немогућности договора.  Компанија је дуго била камен спотицања између Српске и ФБиХ, а расподјела добити трн у оку који се није могао лако извадити.

Годинама се није могло доћи до рјешења које би дало нову, пријеко потребну снагу компанији да ради у пуном и нормалном капацитету и да на вријеме испуњава задатке за што боље пословање.

Планови за инвестиције су чекали нека боља времена, а друштво им је правила и добит у износу од неколико стотина милиона марака која је непомично стајала на рачунима.

И једно и друго, иако веома вриједни, били су бескорисни.

Дуго је требало, али коначно се, изгледа, почело озбиљно радити како би се "Електропренос БиХ" подигао на ноге.

Управни одбор ове компаније прихватио је у петак кандидате за пет позиција извршних директора. Њихово именовање на ове позиције треба да добије још и зелено свјетло од Скупштине акционара како би они могли у потпуности да се посвете својим дужностима и пословима који их чекају. Надлежни истичу да се неће дуго чекати на ту овјеру и надајмо се да ће тако заиста и бити.

Сада се, изгледа, отвара неко ново поглавље на чијим странама је уписано и 90 нових радника који ће доћи под кров компаније.

Тако ће електроинжењери, теренски мајстори и информатичари добити прилику да ове године покажу шта знају.  Клупко проблема, несугласица и дилема полако је почело да се размотава. Планови инвестиција и акумулирана добит дигнути су из прашине и стављени на дневни ред.

Неки предуслови су испуњени, а други чекају свој ред који се ближи.

Сада остаје да се види како ће се ствари одвијати до краја. Мора се наставити овом динамиком да би се испуниле обавезе и ова за БиХ веома значајна компанија коначно поставила на чврсте темеље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана