Експерт Миљевић

Свјетлана Шурлан

Дамир Миљевић, такозвани независни економски експерт, одавно је познат јавности.

Међутим, неки медији намјерно прећуткују чињеницу да је Миљевић био политички ангажован и упорно га представљају као “независног економског експерта”.

Враћајући се у ближу прошлост лако се може закључити да Миљевић никада није био независтан. Његова политичка ангажованост то и доказује.

Најприје је био савјетник Младена Иванића када је био премијер. Затим је 2008. године био кандидат за градоначелника Бањалуке, када је освојио занемарљивих 4,79 одсто или 3.395 гласова бирача.

Потом је 2010. године био носилац листе Наше странке и  Нове социјалистичке партије Здравко Крсмановић за Народну скупштину РС и пропао на изборима. Тада је освојио свега 781 глас бирача.

Тренутно је савјетник начелника општине Градишка Зорана Латиновића, који је члан СДС-а.

Из свега наведеног, сасвим је јасно да није независтан, а само прије три дана представљен је као независни економски експерт и том приликом дао “дијагнозу” да је предсједник РС “нервозан”.

Медији ненаклоњени предсједнику РС Милораду Додику, из познатих разлога, ту изјаву су експлоатисали у невјероватно великој минутажи, заборављајући да поставе питање ко је изјаву дао и из којих личних разлога?

Нису се запитали каква је стручност тог човјека и како је ту стручност показао на властитом примјеру?

Нису подсјетили да је Миљевић микрокредитно друштво “Синергију плус” из Бањалуке задужио за око 20 милиона марака.

Пропустили су и да се сјете да је Миљевић новац из “Синергије плус” извлачио, те инвестирао у изградњу пословних објеката у Обилићеву, Кочићевом вијенцу и Новој вароши у Бањалуци, приликом чега је велике своте новца нелегално извукао у приватне сврхе.

Поред тога, није се либио да финансира и ауто-трке у којима је учествовао његов син, као ни да своју супругу запосли као шефа рачуноводства у “Синергији”.

Када је “Синергија плус” на крају запала у стечај, а радници остали без посла, Миљевић је од стране СДС-а награђен позицијом савјетника у општини Градишка.

Дакле, није проблем критиковати нечији рад, али је проблем бити економски експерт са оваквом биографијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана