Добровољачка

Жељка Домазет
Добровољачка

Одлука о прекиду истраге о злочинима и злочинцима у Добровољачкој у цијелом низу сличних одлука и пресуда Тужилаштва и Суда БиХ дефинитивно огадила и најмању вјеру српског народа у ове институције које су већ одавно полупале тас правде у БиХ

Да се Тужилаштво БиХ, а ни Суд ове земље још задуго неће срести са правдом, непристрасношћу и правичношћу потврђује и најновија одлука Тужилаштва БиХ које је послије двије деценије мрцварења донијело одлуку о обустављању истраге за злочине у Добровољачкој улици у Сарајеву.

Безброј пута су и породице жртава овог злочина, а и цијела јавност у БиХ и ван ње имале прилике да гледају све оно што су забиљежиле телевизијске камере које су на видео-траци овјековјечиле и наређења и извршења овог најмонструознијег убијања недужних голобрадих војника и цивила који су поубијани док су се евакуисали из Сарајева.

Све оно што је забиљежено на видео-траци, сви пресретени разговори и наредбе највишег војног и политичког врха ратне бошњачке елите са Ејупом Ганићем на челу, безбројни докази који су годинама прикупљани и допуњавани изјавама свједока нису били довољни ни послије двадесетогодишњег мрцварења Тужилаштву БиХ да подигне оптужницу и Суду коначно дозволи да суди одговорнима.

Да је ријеч о чисто политичком потезу и одлуци која је полугласно најављивана одавно јасно говори и понашање како бошњачке политичке елите, тако и појединих високих међународних званичника који су силан новац и све међународне ауторитете употријебили да би се из иностранства ослободили и кући као слободни људи вратили Ејуп Ганић и Јован Дивјак.

Не знамо да ли данас мирно спавају Ганић, Дивјак и ини наредбодавци и извршиоци злочина у Добровољачкој улици, али да је одлуком Тужилаштва о обустављању истраге о злочинима у овој недужном крвљу засутој улици наново почињен злочин над ожалошћеним породицама не треба ни сумњати.

Овакво понашање Тужилаштва БиХ засигурно је БиХ наново вратило у дубоко неповјерење и неједнакост, у развалину безакоња и свакојаког погрома у коме ће остати можда једина земља у свијету у којој је злочин према једном народу сасвим нормална ствар.

Одлука Тужилаштва БиХ је још једном потврдила да ова нелегална институција, која је наметнута потезом високог представника и међународних моћника, није ништа друго до још једна потврда да ће ова земља још задуго остати дубоко подијељена док се на крају и не распадне по одавно похабаним шавовима.

Одлука о прекиду истраге о злочинима и злочинцима у Добровољачкој у цијелом низу сличних одлука и пресуда Тужилаштва и Суда БиХ дефинитивно је огадила сваку и најмању вјеру српског народа у ове институције које су већ одавно полупале тас правде у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана