Дјетињство у канџама политике

Ведрана Кулага Симић

Из дана у дан, мјесеца у мјесец, године у годину, из деценије у деценију вријеме се мијења, а са њим и неке навике. Некада то бива спорије, некада брже, али само једно остаје исто или би тако само требало да буде.

Шта је дјетињство данас? Или шта постаје? Да ли је то и даље безбрижна игра, прожета грохотним смијехом или политичким манипулацијама? Којом стазом иде овај свијет, када је почео да гази и по свом најневинијем украсу? Докле сежу политички идеали и циљеви? Колика је "глад" за манипулацијом од стране бошњачких политичких представника и Исламске заједнице у БиХ проткана кроз активности невладиног сектора?

Очигледно - огромна када су у стању да "газе" и по дјеци и њиховом дјетињству, зарад јефтиних политичких поена и још јефтинијих циљева. Може ли се пасти дубље од овог или је ово (не дај боже) само једна у низу литица на које стају да би на своју воденицу навукли резултате пописа становништва, који ускоро треба да почне у БиХ.

Попис становништва је процес на који ова земља годинама чека. Крајње је вријеме да сазнамо колико нас има, какви смо, шта имамо и шта немамо и да са тим подацима постанемо дио остатка свијета, али одавно је познато да то неће бити лако, јер је попис политички обојен од када се дало наслутити да ће бити обављен и када постоји једна страна која не преже ни од чега, па је ударила и на дјецу.

Видео-клип у режији Омладинског културног центра Градачац, на којем су главне улоге у остваривању бошњачких политичких циљева дате дјеци је за сваку осуду, јер се ради о класичној злоупотреби дјеце. Једноставно, дјеца не смију бити средство да се дође до идеолошких циљева и испуне било чије политичке жеље. Управо они који их злоупотребљавају требало би да се потруде да им обезбиједе услове за безбрижно дјетињство, а касније и за нормално школовање. Али не, то за лудаке није логично.

За овај скандалозни чин неко мора да одговара. Мора се открити чији су прсти упетљани у рушење идиле дјетињства и темеља друштва и људских права.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана