Директорска посла

Горан Маунага
Директорска посла

Манојли Зрнићу, директору спортске дворане "Борик", умјесто што се поломи тврдећи како је Бошко Станишљевић диван човјек, боље би било да поднесе оставку на директорску функцију пошто не зна да објасни како је арсенал експлозива, бомби, наоружања донедавно остао неоткривен мада је, како тврди, дворана редовно прегледана у вријеме свих манифестација.

Наравно, нико није крив док се то не докаже па се тако треба односити и према Станишљевићу, али чињеница да је он признао да је унио и сакрио минско-експлозивна средства и оружје у дворану у којој је радио и у којој је 9. јануара одржана свечана академија, уз присуство званичника власти РС и Србије и врха СПЦ, обавезује Зрнића на бар мало рационалнији приступ свему и да даје опрезније изјаве када је ријеч о Станишљевићу.

Наиме, једна ствар је то какав је лични Зрнићев утисак и став о Станишљевићу, док је нешто сасвим друго стварно чињенично стање.

Мада ће мотиви за то, вјероватно, тек бити откривени, кад ће свима бити јасније о чему је ријеч и какву је улогу у свему имао Станишљевић, Зрнић би до тада, кад већ није одмах, требало да размишља о оставци на директорску функцију.

Јер, господине директоре Манојла (није грешка, човјеку је заиста право име Манојла) Зрнићу, ко би, осим вас, требало да је најодговорнији за то што је недавно, или прије неколико година, у дворану унесен и сакривен арсенал оружја, што то никада није откривено и, поготово, што се експлозив који је могао да разнесе дворану и све у њој, нашао ту баш кад је у тој дворани организован пријем за преко 1.000 званица, међу којима је политичко руководство РС и Србије те врх СПЦ? И ко је одговоран за то што једна дворана тог ранга уопште нема ни видео-надзор?                   

Ту не вриједе тврдње да Станишљевић међу колегама важи за доброг радника, да у дворани "Борик" ради од њеног оснивања, да је породичан човјек те да нико не може да вјерује да је баш он то урадио.   

Aко откривање мотива и истрага покажу да се ради и о нечему другом, много горем и тежем, онда све те тврдње падају у воду.

A до тада, сама чињеница Станишљевићевог признања да је унио и сакрио арсенал оружја, чак и да се послије и то испостави као нетачно, за сада је довољна, господине Манојла Зрнићу, да поднесете оставку. Било би и морално, али и по правилима службе. Aко вам то није пало на памет, онда заиста не би требало да имате било шта против Ваше смјене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана