Дајте фотељу за човјека!

Седин Ћенан
Дајте фотељу за човјека!

Посљедњи рок до којег два ХДЗ-а треба да одлуче хоће ли ући у власт је 3. март, запријетио је незрели Дамир Хаџић, потпредсједник СДП-а БиХ.

Овај ултиматум једнак је ултиматуму СДП-а по којем ова партија мора добити мјесто предсједавајућег Савјета министара, а због којег кочи успостављање власти већ шест мјесеци.

Ваљда је већ свима јасно да је потписивање фамозне платформе било само гурање "прста у око" за два ХДЗ-а и Додиков СНСД.

Јасно је и очигледно и да је СДП-ова платформа списак лијепих жеља и алиби за политичко жонглирање са међународном заједницом.

Свако формирање власти са нелигитимним представницима хрватског народа било би окидач за покретање оправданих нереда и грађанске непослушности у крајевима који су већински хрватски. Зар нам је све то, поново, потребно?! Зар то није већ виђено у вријеме Лагумџијине алијансе, која је без обзира на подршку међународне заједнице и америчког амбасадора Томаса Милера, у борби против Јелавићевог екстремног ХДЗ-а доживјела неславан крај.

Па и међународна заједница је сада зрелија. Зато и не чуде ставови европског изасланика Мирослава Лајчака које је изговорио на затвореним састанцима, а који поручују да се власт не може правити без два ХДЗ-а.

И америчка администрација, која се већ једном опекла у оваквој авантури са СДП-овом алијансом, сада стидљиво шаље сличне поруке. Јасно је свима да би свака власт без легитимно изабраних представника једног народа била власт која је издала све принципе на којима почива мирна БиХ.

Па чему онда покушај прављења крње власти и свјесно узроковање кризе!?

Ваљда је, како то Додик каже, најтрагичнија чињеница што лидер СДП-а Лагумџија нема посла. Можда је уистину једино и право рјешење Лагумџијино уфотељење.

Aко јесте, и ако је то једини начин и формула за мирну и стабилну БиХ, онда цијена није висока - кошта само једну ФОТЕЉУ "ЗA ЧОВЈЕКA" у Министарству иностраних послова. Дајте му је!

 (преузето са портала "вијести.ба")

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана