Дачићев доживотни блам

Жељка Јаворац

Како се понашати у ситуацији када вам премијер државе говори о економским мјерама којима ће спасити земљу и грађане од пропадања, начину на који ће се изборити за Косово, о сарадњи са свијетом, о борби против криминала и корупције, а вама је пред очима само његова фаца у моменту када је осрамоћен и омаловажен за вијек и вијекове?

Премијер Србије Ивица Дачић дозволио је да буде насамарен и обрукан на најпростији начин у емисији “Немогућа мисија” радећи интервју са гологузом водитељком, бившом “Плејбојевом” зечицом, који су, иначе, договорили путем СМС поруке.

Гдје Вам је била памет? Требало је да се понашате у складу са функцијом на коју Вас је народ изабрао, па ако не да одмах одбијете да разговарате са напола голом водитељком, онда бар да устанете када сте схватили у шта су Вас упетљали.

Нема одговора на питање ко је од Дачићевих сарадника одговоран за овако невјероватан пропуст и зашто нису радили свој посао. Зар их држава не плаћа за то да унапријед знају шта се може догодити, да спријече, контролишу, предвиде...

Јесте да су испали неспособни и непрофесионални, али није ред да се само на њима кола сломе, јер Дачића нико није натјерао да разговор када је постало “вруће” настави.

Једини, прави политичар од којег је требало да учи и Дачић и многи други је Мило Ђукановић, чији сарадници и медијски савјетници никада нису ништа препустили случају. Зато је Ђукановић 24 часа раније имао на столу сва питања која ће му бити постављена на једној хрватској телевизији, а пред Дачићем скидају доњи веш на ТВ-у у рођеној држави, а да при томе нема појма ко му намјешта бламажу, а камоли да његови медијски савјетници сазнају шта му се спрема.

У случају када премијер једне државе дозволи да буде тако обрукан и себи дозволи да буде дио такве неукусне игранке, а не реагује истог тренутка - другог рјешења нема осим да да оставку.

Шта год да сада кажете или урадите, господине Дачићу, остаћете “онај што је гледао у водитељкино међуножје”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана