Чувајмо једни друге

Ведрана Кулага Симић

Још једна година остаде иза нас. Тешка по много чему, а сигурно још једна у низу током које смо понешто научили и сигурно извукли и понеку поуку за будуће, надајмо се, далеко боље, сигурније и успјешније дане у новом љету које нам је стигло.

 

Година, 2021. коју испратисмо памтићемо по ономе лијепом што је унијела у наше животе, а са оним лошим и тужним тренуцима, које носимо са собом, научићемо да живимо и да у свему томе опет тражимо моменте који ће нам вратити осмијех на лица.

Јер само тако можемо даље. Да се боримо за своје снове, жеље. Изнова сваки дан да покушавамо док не успијемо, јер свачија срећа је ту негдје. Само неко до ње дође лакше, брже, а неко се и намучи.

Живот је непредвидив. Нико са сигурношћу не зна шта може да га дочека када отвори очи, али испраћај старе и дочек Нове године, то претпразнично доба је вријеме када повлачимо црту и гледамо шта смо на почетку ње хтјели, а шта смо успјели, посебно у вријеме пандемије вируса корона, која “слави” и дочек 2022. са нама.

Добар дио нас сигурно није вјеровао да ће “ковид” и на овој прослави бити гост, али тако је, како је. Ако другачије већ не може, на нама је да будемо и даље одговорни због себе и својих најмилијих за које живимо и о којима се бринемо, на овај или онај начин, бринемо из дана у дан.

Тешко је, у овом изазовно вријеме, пронађи праве ријечи и посложити их у неколико реченица. Али свима вама од срца можемо и хоћемо да пожелимо све оно што сами себи пожелите. Онолико колико вам за срећу треба. Да на што више лица сијају истински осмијеси и да нам буде што више. Да остајемо на огњиштима и боримо се за бољитак онога у шта су нам вјеровали очеви и дједови. Јер нигдје није као код куће.

Политичари који воде ову, нашу Републику Српску морају да сваке секунде буду свјесни одговорности и обавезе које су преузели на себе. Они који још нису прогледали, морају да схвате да је њихов задатак радити за народ, а не себе. А тај, што се каже, обичан народ не жели превише.

Заокупљен сталним биткама како обезбиједити достојан живот најближима, помоћи онима који живе од пензије, онима који газе школским стазама, тај обичан, мали човјек тражи да има плату од које може нормално да живи у вријеме када цијене свега вртоглаво расту. И да живи у својој Републици, за коју је пало на хиљаде и хиљаде живота. Нечијих очева, синова...

И зато, по некој традицији у овим редовима, желим вам свима све најбоље у Новој, 2022. години. Да у свачији дом унесе срећу, радост. У свачијој кући да одјекну дјечија граја, да будемо здрави и задовољнији животима које водимо, не окрећемо главе од оних којима је помоћ потребна, будемо хуманији него што већ, у доброј мјери, јесмо и да нам дани пролазе у миру.

Драги наши, срећна вам Нова година! Здрави били!

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана