Црни избори

Горан Маунага

Оној политичкој странци која је организовала незапамћени и најморбиднији испад откад се избори у БиХ називају демократским, Централна изборна комисија БиХ треба да изрекне најстроже санкције.

 

Примитивне организаторе похода на бањалучке цвјећаре, који су своје активисте обукли у црна одијела инструишући их да купују вијенце и цвијеће с тракама "Посљедњи поздрав Слободану Гаврановићу", полиција треба хитно да открије и казни.

То не би требало да буде тешко пошто постоје снимци забиљежени видео-надзором у цвјећарама које су походиле слуге оних који ће остати упамћени по најпрљавијем потезу у историји избора, а постоје и јасне индиције коме је мозак толико помућен да је могао смислити овакву бљувотину.

Иако су у Централној изборној комисији казали да се за изборе може дати генерална оцјена да није било већих инцидената, овај испад бањалучког олоша ставио је на изборни процес најцрњу мрљу коју неће сапрати године које долазе. Искаљивање бијеса на овај начин због очекиваног пораза на изборима показало је да у табору, из чије је кухиње потекла ова идеја, нема људи, а посебно не оних који заслужују да воде овај народ. Одлика великих јесте да признају пораз и честитају противнику. Морбидни "цвјећари" тај епитет сигурно не могу понијети ни по карактеру, ни по људским манирима.

Прљава политичка борба најављивана мјесецима вођена је и у Сребреници. Чињеница је да у БиХ "ни локум више није рахат", како то кажу наше комшије из Федерације, па зато и министар безбједности БиХ може приликом гласања у Сребреници износити виђења своје странке да су српски гласачи окупирали тај град. Заборавио је Садик Ахметовић да су се управо Бошњаци, предвођени санџачким муфтијом Муамером Зукорлићем, мјесецима фиктивно пријављивали у Сребреници не би ли надгласали Србе као што су чинили и на претходним изборима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана