Циркус

Вељко Зељковић

Ако је неко икада помислио да је БиХ нормална држава, са разборитим и одговорним политичарима, могао је промијенити то своје мишљење након посљедње посјете министра иностраних послова Русије.

Одбијајући да се састану са Лавровим, правдајући то некаквим кршењем протокола и руским наводним понижавањем званичних институција БиХ, двојица бошњачких чланова Предсједништва ударили су сами себи шамар, држави у коју се толико званично куну, али и још једном открили у ком правцу иде њихова неразумна политика. 

Дипломатским скандалом који су приредили правећи медијско-циркуску представу у режији врха СДА, а уз примјену приземне и махалашке реторике, Комшић и Џаферовић су Бриселу и дијелу америчке администрације хтјели показати како су и они против “руског малигног утицаја на Балкану”. Како су већи Американци од самих Американаца.

Њих двојица су, у ствари, на један трагикомичан начин покушали да буду на фону онога о чему је недавно расправљано на једном од панела у америчком Конгресу. А том приликом говорено је о потреби да се Вашингтон поново активније укључи у рјешавање геополитичких “проблема” са Русијом на Балкану.

Нешто прије тога, бошњачки лобисти предвођени сервилним Данијелом Сервером, а скривајући се иза имена америчког института “Вилсон”, написали су препоруке новом предсједнику Америке у којима му покушавају “помоћи” да боље схвати ситуацију у БиХ.

Предложили су му чак које би потезе могао повући, а који би експресно одблокирали евроатлантски пут БиХ, али и довели до тога да Бошњаци коначно “продишу пуним плућима”.

То што то посредно значи укидање Српске и даљу мајоризацију Хрвата, њих не интересује. У томе је, у ствари, и квака читавог овог Комшићевог и Џаферовићевог политичког циркуса и кловновске представе.

На­ жалост грађана БиХ, кад год су Џаферовић и Комшић покушавали да се понашају као велики државници, земља је све више тонула у глиб прошлости.

Због таквих политичара, а за које важи “није свачије кроз село пјевати”, БиХ је данас својеврсна балканска црна рупа у коју као туристи могу долазити само мигранти. Лавров за њих није пожељан гост.   

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана