Чија је посљедња?!

Перица Пећанац
Чија је посљедња?!

Да се у Канцеларији високог представника у БиХ (OHR) више не зна ко је заиста високи представник и ко управља том канцеларијом потврдила је у четвртак посјета Валентина Инцка Бањој Луци.

Инцко је лично у четвртак изјавио новинарима да OHR прави разлику између Закона о референдуму и грађанској иницијативи РС и референдума. Он је казао да сада постоји закон који иде у Вијеће народа РС, а можда ће онда ићи на Уставни суд.

"Разликујемо закон и референдум", казао је Инцко.

Међутим, тог истог дана је стигло саопштење из OHR-а у којем се наводи да је "високи представник и специјални представник ЕУ рекао свим страначким лидерима са којима се сусрео у Бањој Луци, да су они који су подржали овај закон кренули у опасном смјеру".

У саопштењу из OHR-а, за који су се наравно "закачили" сви федерални медији како би одапели још једну отровну стријелу Српској и њеним властима, још се додаје да је "Инцко изјавио да ће се странке које су подржале овај закон сматрати у потпуности одговорнима за његове посљедице, јер они стварају дубоку забринутост међу обичним људима у овој земљи и ризикују да РС гурну у изолацију".

Па, коме је сада вјеровати, Валентину Инцку или Канцеларији високог представника?

Па наравно, Инцку.

Наиме, са овим промашајем запослени у OHR-у, поготово Одјељење за информисање, још је једном показало и доказало да високом представнику протурају познату политику сарајевских политичких кругова.

Потплаћени и излобирани службеници OHR-а свих ових година, колико постоји OHR у БиХ, подмећу причу бошњачких политичара да је Република Српска "главна кочница напретка земље и да је треба укинути, власти казнити, а државу централизовати по принципу Сарајево једнако држава БиХ".

Посљедња је о Закону о референдуму и грађанској иницијативи РС. Међутим, очигледно не знајући какве је изјаве Инцко дао новинарима у Бањој Луци, стигло је саопштење OHR-а које је по стилу писања идентично онима из СБиХ и СДП-а БиХ.

Са посљедњим саопштењем на површину је испливала сва прљавштина, а остаје да се види чија је посљедња у OHR-у, високог представника или запослених у тој институцији?!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана