Черупање "Игришта"

Маријана Миљић Бјеловук

Ски-центар "Игришта", који је био узданица туристичке понуде Власенице, доприносио њеном развоју, на чијим стазама су уживали млади и стари је пропао, односно над овим предузећем је, након ликвидационог, покренут и стечајни поступак.

Ништа друго се није могло ни очекивати јер је имовину овог предузећа уништавао како је ко стигао и како год је стигао.

У уништавање "Игришта" уплетен је чак и ратни командант Армије РБиХ у Сребреници Насер Орић јер је његова фирма зарађивала на сјечи и извлачењу шуме са подручја око ски-центра.

Иза посла који су обавили Орићеви људи и механизација остало је потпуно девастирано подручје спортског центра "Игришта".

Очигледно је да је на "Игриштима" зарађивао само онај ко није требао, због чега је било и више него извјесно да ће се предузеће наћи у милионским дуговима, радници без посла, а ски-стаза, хотел и ресторан пусти и без игдје икога.

"Игришта" већ неколико година одају тужну и разочаравајућу слику и то је мјесто које сви заобилазе, а посебно они који су се од овог ски-центра обогатили.

Наравно, шта ће тамо сада. Више немају шта да узму и шта да посијеку. Сада им "Игришта" нису потребна јер више не могу коју хиљадарку да убаце у свој џеп.

Једино што је од овог предузећа остало су девастирани објекти, а чак је и из њих изнесено оно што се могло изнијети и продати.

Објекти "Игришта" тренутно изгледају као да нико у њих није крочио у посљедњих десет година и једино чему служе јесте да се у њих склоне пси луталице.

За све ово нико није одговарао. Нити ће, јер код нас је тако.

Многи су се богатили продајом и уништавањем државних предузећа, а мало ко је на крају одговарао за своје поступке.

Очигледно је да ће без кажњавања лопова бити настављена политика уништавања, те да ће оно мало имовине завршавати на добошу како би покушао да се покрије бар трошак стечаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана