Чедина два путића

Дарко Грабовац
Чедина два путића

“Србија је пред изборима. О Косову се не сме ћутати. Мора се рећи истина и мора се кренути другим путем”.

Изјавио је то у недјељу лидер Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић послије састанка са премијером привремених институција у Приштини Аљбином Куртијем.

То је исти онај политичар који је јавно признао да је конзумирао дрогу, који је на Видовдан злочиначком трибуналу у Хагу изручио предсједника Србије Слободана Милошевића, пријатељ вођа “земунског клана” које је редовно посјећивао у њиховом осињаку у Шилеровој, насилник који је претукао супругу, поломио инвентар бурегџинице и, на крају крајева, политички авантуриста који је народу поручи: “Изаберите ме на један дан за председника државе да признам Косово па ме онда можете и сменити”!

Има још једну функцију “за понос и дику” - савјетник је Жељка Комшића... Својом “функцијом”, огромном љубављу према “мултикултуралном Сарајеву” испољава велику мржњу према Републици Српској. Занимљиво је то што Јовановић размишља и ради исто што и Запад. Он би, као и његови ментори, да призна отцјепљење Косова и Метохије, а при томе да угаси Републику Српску. О томе свједочи његова реторика да Срби са лијеве стране Дрине треба да схвате да је “Сарајево њихов главни град, а не Београд”.

По којим то аршинима Албанци имају право на своју независност и отимање дијела територије Србије, а Срби из Републике Српске, који су преживјели неколико геноцида, на просторима БиХ немају, Београђанин који је омиљена “фаца” ТВ канала из Сарајева не умије или неће да објасни. Све то упркос чињеници да му мајка вуче коријене из Републике Српске. Како ли тек у очи гледа родбину?

- Срамота и туга је то што прича о Републици Српској. Никада нисам чула да неко наш тако говори за земљу одакле су му коријени - својевремено је изјавила рођака Чедине мајке из Гуњеваца код Козарске Дубице.

Пропагатор прозападне политике, чија је странка на посљедњих неколико избора потиснута на маргине у Србији, сусретом са Куртијем покушава да се извуче из прашине и врати на велику сцену тражећи поново симпатије и подршку у амбасадама. Он би заједно са тајкунском опозицијом да свргне Александра Вучића и његову Српску напредну странку са власти како би задао одлучујући ударац Србији и Србима. Јовановић то и не крије.

У историји српског народа било је свакаквих ликова који су радили против интереса, али и конкретно против народа, али Чеда Јовановић ће остати “златним словима” уписан на врху те листе. Чак ни Ненад Чанак, Наташа Кандић, Соња Бисерко нису гори од њега.

Гријехова које вјешто прикрива реториком је много. Шта је радио и договорио се у Приштини са Куртијем, вјероватно ће ускоро осјетити Срби са сјевера Косова и Метохије. Ако је и од Чеде, много је!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана