Бурсаћ и Глас

Сандра Милетић
Бурсаћ и Глас

Има неки јавности донедавно непознати новинар Драган Бурсаћ који пише за један интернет портал у Бањалуци.

Тај Драган Б. не воли да пише вијести, да истражује, да ради интервјуе, већ највише воли да чита "Глас Српске" сваког дана. И да га редовно коментарише.

Јер тог однедавно новинара Драгана нико није научио да је новинарство вијест, новост, информација, имаш или немаш. Никад није изгледа ни чуо за то. Изворе који им дају информацију велике и озбиљне медијске куће свуда плаћају, легитимно и транспарентно. Aли не зна Драган Б. ни за то шта је извор информација. Драган Б. је само новинар који нема вијести, нема новости. A да нема "Гласа Српске" не би имао ни текста.

Упорно покушавајући да докаже да је "Глас Српске", режимски, он себе делегира као нережимског. Он је ко бива слободан новинар. Уз то и новинар који не користи ни аргументе, ни документа, ни изјаве... Само коментарише текстове објављене у "Гласу" који му нису по вољи.

Тај је Драган самог себе превазишао посљедњим текстом о "Гласу", у којем каже: "Да је и Влада Српске дигла руке од Фонда ПИО, може се закључити из текста под називом "Фонд ПИО на издисају, Мастило хоће да гради зграду за филијалу", који је објавио режимски "Глас Српске".

"Глас Српске" тако, према Драгановом закључку, и када пише о незаконитостима, попут оних у Фонду ПИО, то ради по налогу, јер је режимски!!! Ваљда би требало да се о незаконитостима и неправилностима ћути, јер сте у супротном "режимски".

Поставља се на основу Драгановог текста и питање како ће то Влада дићи руке од републичке институције Фонда ПИО. На то питање Драган Б. не даје одговор, већ даље износи своју дубоку забринутост за "Гласове моралисте", који тврди он, својим "полуновинарским и суписменим наклапањима, покушавају прикрити суштину проблема", а то је да новца нема.

Не зна нико од новинара у Бањалуци гдје се тај Драган научио писмености и новинарском занату, али је тај независни Драган ипак детектовао "режимске" да би се винуо у висине ко бива слободоумних експерата. Као што су слободоумни и сви експерти попут Дамира Миљевића, пропалог кандидата Наше странке на посљедњим изборима.

Једини подаци којима располаже тај новинар Драган су они које је поодавно објавио "Глас Српске". Јер нема он податке, он је новинар "вишег степена", па се само бави анализама анализа... A "Глас Српске" му је посластица.

Зато што је далеко испред њега.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана