Бог вас видео

Свјетлана Тадић
Бог вас видео

Поред сарајевских и интелектуалаца и душебрижника из дијаспоре у одбрану ратног генерала Aрмије РБиХ Јована Дивјака стала су, ни мање, ни више, него и два позната српска глумца.

Један од њих је Драган Бјелогрлић, омиљено лице многобројних српских серија и филмова. Наиме, Бјелогрлић је на премијери филма "Монтевидео, Бог те видео" у Сарајеву рекао да му је жао што генерал Дивјак не може да присуствује промоцији његовог филма.

Горе од Бјелогрлића, ако је то могуће, понио се Сергеј Трифуновић, који се на премијери филма појавио у мајици са ликом генерала Дивјака. Трифуновић, наводно, није уопште знао чији лик на мајици поносно показује, те је одмах потрчао да се оправда ријечима како му је подметнута.

Смијешни су покушаји "наивног" Трифуновића да се оправда јер га је издало око објектива. Фотографије прије премијере јасно доказују да је у тој мајици и дошао на догађај.

За разлику од њега Бјелогрлић се отворено хвалио својим пријатељским везама и сарајевским дружењима са Дивјаком. Да и то не буде мало српски глумац је отворено рекао да се нада да ће се случај Дивјак ријешити "на безболан начин".

Политика је по ко зна који пут прсте умијешала и у, наводно, од политичких дешавања оперисану глумачку сорту. Глумци на које смо се поносили и идоли младих осрамотили су свој сопствени народ и обрукали земљу из које долазе.

Како опростити људима, чији би утицај на нове генерације требало да буде искључиво пацифистички, да директно подржавају налогодавце тешких злочина над недужним голобрадим војницима ЈНA. Жалосно је и што су се дневном политиком и полтронством почели бавити они којима то није посао. A зашто? Зато што, како рече један академик, и глума данас има два наличја. Или ћеш по нашем, па имаш улогу, или нећеш, па је немаш.

Да ли је Сергеју и Драгану заиста циљ да се спусте на ниво политичког процјењивања и коментарисања зарад једне "роле"? По узору на филм који Бјелогрлић режира, а у којем Трифуновић глуми, можемо им само поручити "Бог вас видео".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана