Бисера

Вељко Зељковић

Непримјерене изјаве и прозивке обојене запаљивим порукама, величање ратних злочинаца и блокаде одлука битних за живот грађана, обиљежили су досадашњи рад министарке иностраних послова Бисере Турковић.

Да је БиХ колико-толико нормална земља, као што није, јер механизам одговорности за учињено или изговорено не постоји, Турковићева би до сада бар десет пута била смијењена. Умјесто тога, толерише се њено недолично понашање, а што опет, само по себи, говори у каквој држави живимо, али и у какву нас будућност воде овакви и слични народни трибуни, који имају патолошку потребу да своју србомржњу свакодневно испољавају.

Посљедњи испад Турковићеве десио се када је оптужила Србију да жели доминацију и да је БиХ поклонила “јефтине вакцине из Индије”. То што би те исте вакцине могле спасити на стотине живота, њу не интересује. При томе је заборавила да објасни и шта је то она до сада урадила како би обезбиједила толико неопходне вакцине. Умјесто тога покушала је да омаловажи потез предсједника Србије који је БиХ донирао 10.000 вакцина. 

Нажалост, не ради се о непромишљеној и исхитреној изјави, већ о систематском ширењу србофобије, која је, бар када је у питању Турковићева, прешла у фазу патологије. Уосталом, то се може видјети и из њене изјаве када је српски народ упоредила са нацистима. Није стала на овоме, те је чак отворено путем друштвених мрежа подржала бившег команданта Армије РБиХ Сакиба Махмуљина, осуђеног због стравичних злочина над Србима са подручја Возуће, а који су под његовом командом починили припадници злогласног одреда “Ел муџахедин”.

Треба нагласити и да у њеном министарству на руководећим функцијама нема ниједног Србина, а на шта је указала и Агенција за државну службу.

Умјесто да се бави својим послом за који је “дебело” плаћена, она је своју функцију користила тек за личне интересе, па је тако своју кћерку покушала запослити у Канцеларији за борбу против тероризма при Уједињеним нацијама. Трагикомично, јер треба подсјетити да се она прије пар година састала са идеологом Муслиманског братства Јусуфом ел Карадавијем. Ради се о организацији коју Бијела кућа намјерава да уврсти на америчку листу терористичких организација. Сваки даљи коментар је сувишан. Питање је само чиме ће нас Турковићева још почастити до краја свог мандата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана