Безбједњаци и безвезњаци

Жељка Домазет

Колико су безбједносне агенције на нивоу БиХ постале само политичка прича, а не оперативна и колико не раде оно што им закон каже примјера је безброј. Док у безбједносним агенцијама тврде да нема кампова за обуке терориста, док тврде да “не знају” коме је у БиХ улаз забрањен, стране безбједносне агенције откривају шта се све кува у босанском лонцу.

У овој земљи други откривају да постоји чак 46 војних и терористичких кампова. Безбједњаци ове земље жмуре и опасност виде тамо гдје је нема.

Није случајно што је пред правосудним институцијама на нивоу БиХ ослобођен Насер Орић и ини ратници, није случајно да су људи који су били иза решетака “Гвантанама” у овој земљи нашли уточиште, није случајно да управо овим шумама, горама и саобраћајницама језде људи којима нико са сигурношћу не зна ни одакле су ни какве су им намјере. Безбједњаци у БиХ кажу да их нема пуно, кажу да су “Аскери” из Тешња, подручја које није далеко од оног гдје су ратовали муџахедини, спортисти и низ других небулоза за које ће свако ко има иоле здраве памети рећи да је ријеч о намјерном бацању прашине у очи.

Док нас безбједносне агенције за велики новац покушавају учинити лудима и поред здраве памети, ова земља је, по свему судећи, постала жариште којекаквих безбједносних пријетњи, од којих главу окрећу они који би морали отворити четворе очи.

Нико од оних који би безбједносни проблем требало да ставе у први план нису у стању ни да преведу ријеч “аскер”. Зашто су то баш спортисти, како појашњавају велики стручњаци безбједности, изабрали тај назив?! Не случајно. Безбједњаци који се очито не мијешају у свој посао кажу да из ове земље одлази младост и да у бијелом свијету и под туђим небом траже глави спаса умјесто да ову земљу коначно очисте од којекаквих кампова, “аскера” и различитих центара од којих се обичном свијету диже коса на глави.

Не буде ли се коначно отријезнио безбједносни сектор ове земље, сасвим је сигурно да ће све што има здраве памети отићи из ње, а БиХ постати уточиште за којекакве војне обуке. Прича о Европској унији и шарене лаже остаће само пусти сан наивних. До отрежњења безбједносног сектора само нас Бог може сачувати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана