Бесмислене истраге

Жељка Домазет

Да ће се, по свему судећи, Тужилаштво БиХ у наредном периоду бавити само званичницима Републике Српске и још понеким који се ту институционално затекао, доказује и чињеница да је формирало предмет због учешћа Трећег пјешадијског (РС) пука Оружаних снага (ОС) БиХ на прослави Дана Републике.

Осим Младена Иванића који је, поштујући актуелне процедуре, затражио да припадници ОС учествују на постројавању, ту су и сви они који су се нашли у цијелом ланцу одобравања постројавања војника у Бањалуци 9. јануара.

А и овај предмет, као и онај који се односи на референдум о Дану Републике, није ништа друго до класична злоупотреба Тужилаштва у чисто политичке сврхе.

Због цијеле ове ујдурме у ионако узаврелом "босанском лонцу" биће скувана каша коју нити ће ко моћи јести нити послужити. Њена једина сврха је да народа заборави да на трпезу нема шта друго да се стави.

Они који су смислили цијелу ову ујдурму и послали кривичну пријаву у Тужилаштво већ одавно су престали у овој земљи бити и ваљана опозиција, а камоли могућа алтернатива за оно што се на политичкој сцени БиХ нуди као позиција.

С друге стране, ако Тужилаштво ове земље, чијом би се анализом рада морали дебело позабавити сви добронамјерни, нема другог посла до да троши новац и вријеме на неутемељена тужакања, онда је сасвим сигурно да је правда већ одавно над овим просторима залупила врата.

А да ће их скоро одшкринути, више не вјерују ни најоптимистичнији.

Ако се има у виду да је покретање предмета у Тужилаштву, и оног везаног за референдум и овог који се односи на постројавање војника, настало из чисте мржње и без икаквог правног утемељења, сасвим је јасно да ће данас-сутра сви они који се буду бавили историјским чињеницама везаним за овај период БиХ узимати као примјер земље која је живјела на бесмислу.

Уосталом, ово је земља која се већ одавно храни на мржњи, која ће је, ако се овако настави, и довести до њеног тоталног расула и распада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана