Бацковић и правда

Жељка Домазет
Бацковић и правда

Да се о "случају Добровољачка" и иним ратним злочинима који су чињени по Сарајеву над сарајевским Србима и даље просипа магла и дим показала је и акција претреса стана Заима Бацковића.

Бацковић је, и птице на грани знају, у вријеме тих крвавих пирова Добровољачке и других стратишта на којима су на звјерски начин убијани Срби био помоћник ратног команданта Територијалне одбране БиХ.

Да је смијурија заиста превршила сваку мјеру и да је ријеч о фарси преко сваке мјере потврђује и чињеница да је управо док је претрес трајао у Бацковићев стан без икакве сметње ушетао и ратни генерал Aрмије РБиХ Сефер Халиловић. И један и други, задовољни свим што се дешава, послије претреса су изашли пред новинаре да се наново насмију породицама које већ скоро двије деценије чекају правду и наново да им повриједе отворене ратне ране.

И док Бацковић ужива у посланичким клупама тог истог Сарајева, гдје су спаљивани и убијани недужни голобради војници и преплашени цивили, Халиловић убире генералске пензије и даје подршку крвавим рукама својих сабораца, БиХ ће и даље остати земља од које је правда давно дигла руке.

Aко Суд и Тужилаштво БиХ, двије деценије послије ратних пирова које су наређивали и одобравали Бацковићи, Халиловићи и ини команданти и њихови замјеници, немају довољно доказа да се почну подизати оптужнице и судити за злочине почињене над Србима, онда је заиста ријеч о смијурији коју ове двије правосудне институције ни у ком случају не би смјеле себи да дозволе.

Не чуди зато ни чињеница да се овим институцијама, које су се опасале у зидине некадашњег српског логора, не може вјеровати.

Улазећи у тај храм неправде и богиња правде са очију скине повез и поздрави се са свим начелима која нас не би смјела разликовати по вјери, нацији и припадности.

Послије свега што се у поратној БиХ дешава када је о злочинима ријеч јасно је да ова земља још задуго неће проговорити рјечником права и правде.

Зато би јој боље било да не размахује маглу и дим, јер јој више нико не вјерује. Срби већ одавно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана