Aутопут

Маријана Миљић
Aутопут

У вријеме економске кризе Република Српска је још једном показала да не одустаје од улагања и развоја инфраструктуре. Датум отварања првог аутопута многи ће памтити као историјски догађај и то с правом.

Све тврдње оних који су сматрали да је другачије, побијене су јуче пуштањем у саобраћај најмодерније и најсавременије дионице аутопута Бањалука - Градишка, од Маховљана до Градишке у дужини од 26,5 километара.

Aутопут су свечаним пресијецањем траке у саобраћај пустили предсједник Српске Милорад Додик и предсједник Србије Борис Тадић.

Српска је новоизграђеним аутопутем доказала свим душебрижницима да не одустаје од великих пројеката, који могу да подигну развој Српске и стандард њених становника на виши ниво.

Најсавременијим и најмодернијим аутопутем Српска може да се похвали захваљујући Влади РС, која се није предавала и није штедјела ни вријеме, ни новац само да њени становници добију аутопут у складу са највишим европским стандардима.

Новоизграђеним аутопутем Српска ће бити у јачим везама, не само са регионом, него и са европским дестинацијама.

Домаће компаније које су градиле аутопут доказале су да могу да иду раме уз раме са водећим компанијама у свијету и да за Српску изграде аутопут са најмодернијим и најквалитетнијим дисциплинама у грађевинарству.

Српска неће остати на овом аутопуту, већ ће наставити да се и даље бори против таласа економске кризе и да почне са реализацијом изградње аутопута Бањалука - Добој, те аутопута од Бањалуке до Млиништа у ФБиХ чији је почетак изградње планиран одмах почетком идуће године.

Овим пројектима доћи ће и до потребе за новим радним мјестима и смањења броја незапослених у Српској, што је и главни циљ Владе РС.

Идемо даље! Треба да буде парола свих који су учествовали у овом, за Српску, историјском подухвату. Даље у инат свим "невјерним Томама", даље у инат кризи...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана