Aмбис БХРТ-а

Ведрана Кулага Симић

Свака нормална, развоју и напретку окренута компанија и предузеће, за вријеме постојања на тржишту једне земље, настоје да остваре што боље пословне резултате и да крај године дочекају у великом плусу, или ако ништа друго само у плусу.

Осим “плуса за здравицу на крају године”, надлежни морају да буду свјесни дуговања, обавеза и потраживања и да кроз године рада не дозволе да се они гомилају.

Може ли се ово примијенити на БХРТ и њено пословање не само за прошлу, него и за неколико година уназад? Тешко, ако се на сто ставе извјештаји о раду и пословању ове медијске куће.

Да ситуација на БХРТ-у није нимало сјајна - одавно је познато, а акумулирани губитак јавног сервиса од 21,7 милиона марака, колико је забиљежено на крају године, довољно говори сам за себе.

Дугогодишња неозбиљност у вођењу пословне политике, погрешни потези и неспособно руководство довели су БХРТ тамо гдје је сада - на ивици амбиса.

Хаос који мало, мало изађе на видјело из ове медијске куће, више се ни не труде да прикрију, а они који даље раде у њој, просто се нагуравају у чамац за спасавање, свјесни да је премален за све.

Добит од 300.000 марака, који су на једвите јаде навукли на крају прошле године, ништа није промијенио - БХРТ-у за вратом одавно стоје радници, држава и бројне банке и други повјериоци, који имају 21,7 милиона разлога да своја потраживања наплате.

На БХРТ-у не крију жаљење за оглашивачима које су бесповратно изгубили необјективном и ексцесима склоном програмском политиком, која је углавном била прилагођена само једном дијелу ове земље.

Национално обојене емисије и прилози, уредништво под утицајем разних политичких и иних фракција, осјећај код већег дијела БиХ да се у програму Јавног сервиса не могу пронаћи, такође су отјерали оглашиваче.

Слика БХРТ-а је јасна, барем када је ријеч о финансијама. Поред тога, сасвим је јасан и став великог броја становника у вези са програмском шемом ове медијске куће, једино још није јасан став власти ове земље која на државној грбачи држи очигледно непоправљивог губиташа, који је још при том и потпуно заказао и у сваком другом смислу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана