Aмбасадор БиХ у БиХ

Жељка Добрић
Aмбасадор БиХ у БиХ

Проблем Босне и Херцеговине је тај што Бошњаци институције БиХ сматрају својима, у заједничким органима се понашају као да раде у породичном предузећу, а новац прикупљен порезима од грађана БиХ користе за своје циљеве и добробит само једног народа.

Никада до сада се Бошњаци за ФБиХ нису борили преко њених институција, него директно преко институција БиХ, као да су једини конститутиван народ ове земље.

Доказ да Бошњаци у БиХ могу да раде шта хоће је Дамир Aрнаут, најближи сарадник и савјетник за уставна питања предсједавајућег Предсједништва БиХ Хариса Силајџића, правни заступник челних људи Силајџићеве СБиХ, али и оних од којих би странка могла да има медијску или политичку корист.

Тако Aрнаут, умјесто да обавља функцију амбасадора БиХ у Aустралији и на Новом Зеланду, на коју га је прије скоро годину поставило Предсједништво БиХ, у Сарајеву обавља послове за свога страначког шефа Силајџића. И ником ништа.

Био је тако Aрнаут члан правног тима Ејупа Ганића, оптуженог за злочине над Србима у Добровољачкој улици, а сада се пред Судом за људска права у Стразбуру бори за страначког колегу Илијаза Пилава, чију је кандидатуру за члана Предсједништва БиХ ЦИК одбио крајем прошлог мјесеца.

Дамир Aрнаут има право да у слободно вријеме ради шта жели, али нема право да избјегава обављање функције на коју је изабран прије годину. Да је то урадио било који Србин или Хрват, то би било окарактерисано као поткопавање БиХ и њених институција, стварање лоше слике у свијету, и шта све не.

Aли, ко би бисер попут Дамира Aрнаута послао чак у Aустралију, када је предизборна кампања у јеку и када пуне руке посла има и у Сарајеву.

Овакво понашање само говори о БиХ као заједничкој држави три конститутивна народа, а наше амбасаде у свијету су огледала нашег лошег живота, мањка дипломатске културе и дубоке политичке подијељености.

Каква год БиХ била, није опростиво то што Бошњаци злоупотребљавају Предсједништво БиХ, представништва у свијету и политизују функцију на коју год дођу на штету друга два конститутивна народа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана