Aхметовићево фотељашење

Жељка Домазет

Обраћање министра безбједности Садика Aхметовића послије расправе о његовој смјени у Парламенту БиХ биће упамћено као скандал без преседана.

Овај сребренички дефектолог који ће за свог мандата бити упамћен, осим скандалозног обраћања посланицима, и по секс афери и вожњи у пијаном стању, скандалима који су пунили новинарске ступце, очигледно, занесен фотељом и путовањима по иностранству, заборавио је мјеру и сваки однос са реалношћу.

Тврдити да је већина људи у полицијским, судским, тужилачким и обавјештајним структурама повезана са организованим криминалом а не дати доказе за то и не рећи о коме се ради, личи на чисто фотељашење.

Сви они који имају иоле везе са реалним животом и Уставом ове земље знају да Министарство безбједности има само координирајућу улогу и да су безбједносне структуре ове земље засебне јединице које раде свој посао.

Очигледно је да је Aхметовић коме шефује рођак и страначки шеф Бакир Aлиспахић из одбора за безбједност СДA добио дебела упутства како да се понаша док му се фотеља измиче. Већ одавно је управо ова струја у странци, која се више од двије деценије не повлачи из власти, због иранских и других ратно радикалних веза, на црној листи најмоћније силе свијета - Aмерике.

Можда би управо Aхметовић могао понешто да каже и о Јашаревићима, Aбухамзама и иним вехабијама које су се укотвиле по овој земљи не поштујући њене законе и правила, него сијући страх и безакоње. Могао би, можда, Aхметовић да каже коју ријеч о Маочи и Горњој и Доњој и другим теренима, те о томе зашто су у овој земљи вехабије и селефије исконскији народ од оног који је одвајкада живио на њеним просторима.

Народ ове земље занима и ко су ти криминалци о којима Aхметовић прича и које очигледно штити. Можда се ради о оним истим који су њега штитили када се провлачио кроз афере.

Због оваквих изјава Aхметовића и њему сличних, у БиХ се још не зна како и зашто су убијени први полицајци у ФБиХ Јозо Леотар и Неџад Угљен, те зашто и како се десио напад на америчку амбасаду, Бугојно и друга мјеста на овој, на све начине порушеној и оцрњеној земљи.

Очигледно је да је коначно дошло вријеме да се склоне сви они који су попут Aхметовића изгубили компас да више не знају гдје су. Можда ова земља коначно одахне и прогледа јер су је довели до катастрофалног стања на уштрб свих који у њој живе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана