Ахметовићев план

Ведрана Кулага Симић

Таман кад човјек помисли да су се неке ствари и страсти у овој земљи смириле, да идемо у ново љето са новим надама и истинским жељама да БиХ крене напријед, редовно ситуацију промијене нечије изјаве или потези.

Посљедњу у низу овогодишњих скретница са правог пута јуче је повукао функционер СДА Садик Ахметовић који жели да у парламентарну процедуру уђу такве измјене Изборног закона БиХ према којима би Сребреница, и остале општине које се налазе око ње, биле посебна изборна јединица и да се тамо избори обављају на основу пописа из 1991. године.

Одавно је упаљен црвени аларм за поједине представнике ове земље у Сарајеву да престану са покушајима урушавања РС и оног што она представља у овој земљи.

У оваквој БиХ која све теже може да функционише јер појединци, једноставно, ни након више од двије деценије не могу да прихвате да је РС, са свим својим надлежностима, дио управо те БиХ за коју се "боре" свакодневно.

На такве и сличне иницијативе које "буде" прошлост за коју знамо какву је историју донијела БиХ нико не би смио ни да помисли, а камоли да их упути онима који се посљедњих дана труде да побољшају изборни систем ове земље.

Међутим, нажалост, Ахметовић изгледа да не дијели тај став јер је својом иницијативом још једном успио да потпири ватре које још благо, али сигурно тињају.

Ако је хтио самопромоцију, за то је требало да изабере бољи начин јер овако одвлачи БиХ са пута напретка који желе сви грађани ове земље, ако поједини политичари не.

По ко зна који пут, БиХ је потребан мир.

Овај потез који је Ахметовић повукао не може да донесе ништа добро, а они у чијим рукама на крају заврши његова иницијатива треба да широм отворе очи и добро сагледају каква опасност се крије иза ње.

Прича о измјенама изборног закона је веома важна за БиХ и неке ствари треба преиспитати, усвојити нове или оне старе преправити да буду боље, али никако прихватати жеље Садика Ахметовића које су, може се рећи, не само удар на Српску већ и на стабилност БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана