Aеродром

Маријана Миљић
Aеродром

У вријеме кризе, велике незапослености и у вријеме када се људи на разне начине боре да сачувају радно мјесто и нађу запослење радници "Aеродрома Бањалука" сјетили су се да траже повишицу плате. И то не "благу" повишицу за пет-десет одсто, већ увећање за чак 30 одсто.

Таман када смо мислили да нас послије радника "Жељезница Републике Српске" не може изненадити више нико, авај!

Појавило се око 60 запослених јединог аеродрома у Републици Српској са својим захтјевима и прохтјевима. Међутим, њима повишица није довољна, па траже и смјену комплетног менаџмента овог предузећа.

Радници "Aеродрома", који је лани негативно пословао, јер су пројектовани губици износили 2,8 милиона марака, а приходи свега 1,6 милиона, не устручавају се да траже од Владе РС додатних 300.000 марака за лична примања. Влада им је изашла у сусрет и уплатила новац за увећана примања за посљедњи квартал 2011. године.

И поред тога запослени остају глуви на негативно пословање, које само по себи значи и ригорознију политику предузећа према свему, па и према личним примањима.

Не, они траже да им се повишице дају и гарантују и у овој, а богами и у идућој години. О милионским губицима, при овим захтјевима, ни ријечи.

Највећи број становника данас се радује и плати од 500 марака, јер зна да се већина предузећа бори са све неизвјеснијим стањем у привреди, док радници "Aеродрома", очигледно глуви и слијепи на свеопшту ситуацију, а који при том мјесечно примају у просјеку 740 марака, траже још.

Очигледно је да су запослени у "Aеродрому РС" примјер радника који не раде за предузеће, већ против њега. Да су за успјех свога предузећа, никако не би тражили оно немогуће и тим поступцима увлачили предузеће у још већу дубиозу и дугове.

Запослени у "Aеродрому" треба да постану свјесни својих захтјева и схвате да су они нереални, јер ће у супротном ово предузеће увући у само још већу дубиозу и проблеме. A онда неће примити ни ову садашњу плату.


Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана