-Елезова хоботница-

Перица Пећанац
-Елезова хоботница-

Полиција Србије у посљедњој великој акцији разбила је остатак међународне добро организоване криминалне групе Дарка Елеза. Ухапшена осморка се повезује са убиствима, трговином дрогом и оружјем, разбојништвима, зеленаштвом...

Елезова хоботница" добро је позната полицијским агенцијама у БиХ, Србији, региону, па чак и широм свијета по својим прљавим пословима и крвавим акцијама.

Ријеч је о новим момцима са врелог београдског асфалта, који су замијенили припаднике "земунског", "вождовачког", "новобеоградског" и других криминалних кланова. Оно што их раздваја од "домицилних" кланова јесте чињеница да већина њих води поријекло из БиХ - Сарајева, Пала, Сокоца...

Из мјеста гдје су остављени крвави трагови бројних ликвидација, од убиства Љубише Савића Маузера, преко Срђана Кнежевића, Бориса Говедарице и многих других, па све до Зорана Голуба Чарламе.

Са "добром праксом" повукли су се из БиХ и преузели трон српског подземља.

Елезов клан "пао" је 1. септембра, а остатак прије два дана, послије свједочења Милана Рашете, оца Страхиње Рашете који је погинуо приликом нестручног постављања експлозива на џип Милана Митића. Милан је стиснуо зубе и проговорио на суђењу у Жупанијском суду у Сплиту о спектакуларној пљачки у којој је учествовао овај клан и коначно их разоткрио у јавности.

Посљедњом акцијом српска полиција почистила је своје двориште, а шта раде полицијске агенције у БиХ?

Колико су година Елезови и чланови криминалне групе Ђорђа Ждрале убијали по Бијељини, Палама, Источном Сарајеву, Сарајеву или Требињу, а полицијског одговора није било?! Гдје је ту толико спомињана Aгенција за истраге и заштиту (SIPA), која зна ко "дила" пиратске компакт дискове по Приједору, а не зна ко убија по овој земљи?!

"Елезовој хоботници" одсјечена је "глава" у Србији, а "пипци" у Републици Српској. Међутим, шта је са другим криминалним групама, који нису толико експониране, али Српску и БиХ затрпавају силним количинама дроге. Сваким даном "падају" ситни дилери, а шта је са "босовима" из Бање Луке, Добоја, Бијељине, Брчког, Билеће или Требиња?

Док се "недодирљиве фаце" по РС и БиХ безбједно возају у бијесним лименим звијерима, обични људи могу се само молити да не буду "колатерална штета" у њиховим обрачунима за тржиште.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана