Удружени против Српске

Славко Митровић

На рочишту пред Судом БиХ за одређивање притвора директорима Агенције за банкарство и Инвестиционо-развојне банке РС, Тужилаштво БиХ као крунски разлог је навело да су доставили пет регистратора "доказа".

Еј, пет регистратора. Ако затреба, могу они и пет вагона доказа смислити. То треба да поткријепи зашто су Тужилаштво и SIPA упадали у институције Српске у Бањалуци и храбро хапсили жене. Исти дан Тужилаштво БиХ је саслушавало и директорицу Завода за статистику РС која не пристаје на лажне резултате пописа по коме су Бошњаци натполовична већина становништва. Страдали у геноциду и етничком чишћењу, а онда их процентуално више него прије рата.

На суђењу против Милорада Додика, Младен Босић је сваки пут носао дебелу фасциклу на којој је исписао "докази за Додикову пљачку". Јадан скупио пљувачке текстове сарајевских медија против Додика. Није му помогло што је SIPA упала у "Павловић банку" и по специјалном куриру хитно му послала наводне доказе о Додиковом лажном кредиту. Судија која држи до себе, хладно је одбила да такве ствари уопште уложи у спис, јер није пристала да буде инструмент политичких обрачуна. Вјечити губитник Босић, који је за десет година на челу СДС-а изгубио све изборе, сконтао је да једино на власт може доћи ако се удружи са Бакиром Изетбеговићем и такозваним правосуђем у Сарајеву.

Босићев СДС је онда поднио гомилу пријава Тужилаштву БиХ тражећи хапшења сваког важнијег функционера у Српској. Бакир једва дочекао такве сараднике из Такозваног савеза за промјене, јер тиме остварује сан сваког српског непријатеља по принципу Стипе Месића - "Србе на Србе". Оптужуј, хапси, медијски линчуј, а на кључна мјеста постављај ратне муслиманске обавјештајце и полицајце: Османа Мехмедагића Осмицу, шефа обезбјеђења Алије Изетбеговића, на чело ОСА-АИД-а и Шефика Џаферовића, ратног начелника полиције у Зеници, бази муџахедина који су чинили најстравичније злочине над српским цивилима и заробљеницима, одсијецали им главе и тренирали за "Ал-Каиду" и Исламску државу. Босићеви, Иванићеви и Чавићеви су Џаферовића изабрали за предсједника Парламента БиХ, а онда Тужилаштво БиХ спремило оптужнице против добојских српских функционера, осим Обрена Петровића, кога чувају у фасцикли, да би га уцјењивали ратном прошлошћу.

За ухапшене жене Суд БиХ није пристао да одређује притвор, јер зна да ни по ком основу није надлежан, нити може прихватити квалификације које је Тужилаштво БиХ збрда-здола доставило у "ПЕТ РЕГИСТРАТОРА". Адвокат Владо Адамовић који веома добро познаје то правосуђе, јер је и сам био судија Суда БиХ, рекао је да се ради о веома конфузном предмету, који сам себи противрјечи. Суд БиХ је морао и чути да ту нема никаквог криминалног удруживања од стране Агенције за банкарство и Инвестиционо-развојне банке, али и те како има са обрачуном СДС-а против власти РС. Тако Бакир прикрива злочине муслиманске стране за вријеме рата, чак и против властитог народа, огромну пљачку ратну и поратну. Изетбеговићева власт има за циљ приказати РС као ратни удружени злочиначки подухват на челу са Караџићем и Младићем, а као послијератни удружени криминални подухват на челу са Додиком. У пробосанском Босићу како му тепају у Сарајеву и Такозваном савезу за промјене, Бакир је нашао извођаче радова за своју бошњачку БиХ. Баш по плану рушења Српске и њених институција познатом као "Помрачење", направљеном као задатак Такозваном савезу за промјене.

Не може се правити представа са помпезним хапшењем у Бањалуци, док се у том Сарајеву измишљају сједнице Савјета министара и фалсификују одлуке о механизму координације, варајући Парламент БиХ, цјелокупну јавност и европске институције. Нема истраге ни саслушања Дениса Звиздића који на питање посланика у Парламенту БиХ 4. фебруара одговара да није донесена одлука, а онда 9. фебруара објављује одлуку донесену кобајаги 26. јануара. Сви знају да је то лаж, али Тужилаштво БиХ ћути и штити бошњачке функционере. Као што је чинило све да ослободи Шемсудина Мехмедовића, посланика СДА и ратног начелника полиције у Тешњу, који је по свједочењу његових људи сакрио штокове оружја. Зато је страдао Горан Зубац, директор SIPA, који је на основу гомиле доказа ухапсио Мехмедовића. Зубац је смијењен и осуђен на затвор, јер је тако јавно обећао Изетбеговић. Све то не би било могуће да Бакир уз себе нема Босића, Иванића и Чавића. Бакир их је као сталне изборне губитнике запослио у Сарајеву, уз услов да се обрачунају са Српском. Док Тужилаштво, ОСА-АИД и SIPA наваљују на Српску, терористима је препуштен простор на изволте.

Када је ОХР наметнуо Суд и Тужилаштво БиХ, написали су да је то учињено да би се судило функционерима за злоупотребу положаја. Зато су довели стране судије и стране тужиоце, дали им апсолутни имунитет и почели са страховладом. Направили су и SIPA као ударну песницу за обрачун са непослушнима. Хапшени су углавном Срби и Хрвати, али ниједан није правоснажно осуђен. Истина, ухапсили су и Фахрудина Радончића, јер смета Бакиру Изетбеговићу као једини супарник за првог у Бошњака. Нико због промашених оптужница и првостепених пресуда од тих тужилаца и судија није одговарао. Шта мислите када би постојало кривично дјело ометање законодавне и извршне власти, па да сваки тужилац који је наредио хапшење и судија који је одредио притвор (а да на крају није било правоснажне пресуде), проведе у затвору бар онолико као и они што су хапшени без кривице. Уз то да плате и силне милионе марака које ослобођени наплате из буџета. Не би било олаких хапшења и парадирања.

Дотле, Тужилаштво и Суд БиХ настављају са праксом оптуживања и суђења Србима за ратне злочине, геноцид, етничко чишћење и тако пишу осуду цијелој РС, да би то послужило за њено уништење. Ни то није довољно, па кобајаги суде Сакибу Махмуљину, команданту ратног Трећег муслиманског корпуса, кога оптужница терети као надређеног одреду "Ел муџахедин", чији су припадници починили злочине на подручју Возуће 1995. године, оптужујући Србију за агресију на БиХ. У сјени обимне оптужнице и монструозних злочина, међу којима доминирају ритуална одсијецања глава српских заробљеника, готово неопажено пролази свјесна тужилачка намјера да промијени карактер рата у БиХ. Поступајући тужилац Седин Идризовић увлачи Србију у грађански рат у БиХ и напише да је Војска РС ратовала за рачун Савезне Републике Југославије! Бошњачки тужилац кривицу сваљује на Србију, односно тадашњу Југославију. То прихвата и Суд БиХ. Таква оптужница дата је тужиоцу Србину Миланку Кајганићу да је поносно прочита. У оптужници је рат окарактерисан као "међународни оружани сукоб у БиХ, односно оружани сукоб међународног карактера због дјеловања Војске РС за рачун Савезне Републике Југославије".

Србе на Србе и онда гледај како се они гложе, умјесто да се сложе. Бакир ужива.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана