Папарацо напад

Никола Пејаковић
Папарацо напад

Излазио сам из цркве са молитве и видио ТВ камеру преко пута како ме снима. Ја сам дошао овдје да се одморим и да радим и реаговао сам природно, мислећи да је нека врста папарацо напада.

Излетио сам и питао: "Ко си ти, шта снимаш, за кога снимаш и зашто ме снимаш? За сликање мене људи плаћају... или ме бар упитају могу ли да напрве снимак... Немаш право да ме сликаш, поготово немаш право да ме снимаш кад излазим са молитве, јер је то интиман чин, удар на приватност и слободно исповиједање вјере. У том тренутку двојица полицајаца се испријече испред мене, а, тек онда, ја иза њих видим новинара Слободана Васковића, познатог борца за српску ствар, човјека који се бори за Републику Српску, који се бори за српски народ.

Угледавши неподмитљивог и угледног новинара из Бање Луке који се бори за српску ствар и Републику Српску, који увијек бира ријечи и не блати људе, кренуо сам да га загрлим и да га поздравим, али ме полицајци у томе спречавају. Иза њега стоји Блажо Стевовић, како сам чуо, познати требињски редитељ. На њему видим беџ Отпора.

Он ми каже да имамо заједничке пријатеље, ја и даље крећем према њима. Како ја више желим да загрлим ту двојицу Срба, полиција више зауставља, испријечивши се испред мене. Успротивио сам се полицији, али ме они смирују и коректно ми узимају податке и ја се вратим одакле сам и дошао.

Кад сам послије чуо да је то било за емисију "60 минута", тек онда сам се ражалостио, јер је то емисија која шири љубав, мир и поштује опстанак Републике Српске и српског народа, активно радећи на мисији помирења, а изнад свега има оригинално име.

Иако сам чуо да је у Aмерици дуго постојао политички магазин "60 minutes", у преводу, 60 минута.  Ја не вјерујем да су они то прекопирали!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана