Зорићу 27 година робије због бруталног убиства дјевојке у Приједору

Небојша Томашевић
Зорићу 27 година робије због бруталног убиства дјевојке у Приједору

ПРИЈЕДОР - Жарко Зорић (39) осуђен је у приједорском Окружном суду на 27 година затвора због убиства своје дјевојке Неде Милојевић (44) коју је избо ножем и угушио трулекс крпом, након чега је запалио стан те отишао у кафић да пије и игра игре на срећу, потврђено је „Гласу Српске“.

Пресуда је изречена након што је оптужени признао кривицу пред вијећем и одрекао се права на суђење.

Зорић је Милојевићеву усмртио 20. јануара у њеном стану у у улици Илије Стојановића у Приједору.

Према оптужници, он је након крађе свађе са Милојевићевом, узео кухињски нож те је више пута убо у предјелу главе, врата и руку. Жртва се покушала заштитити рукама и задобила је више убодних и резних рана од којих је пала на лежај.

- Док је  лежала, дајући знаке живота и трпећи интензивне и дуготрајне болове и патње, упоран у својој намјери да је лиши живота и спријечи да евентуално позове помоћ, оптужени је узео трулекс крпу и угурао оштећеној у грло. Био је свјестан чињенице да ће оштећена трпјети болове и патње, услијед чега је дошло до насилног  угушења  оштећене Неде Милојевић и смртног исхода, насталог као посљедица зачепљења гркљана и ждријела масивним страним тијелом -трулекс крпом, потпомогнут оштећењем вратног дијела кичмене мождине - стоји у оптужници.

Додаје се да је  оптужени Зорић прешао у дневни боравак и запалио папир, у намјери да на тај начин изазове пожар и прикрије извршење кривичног дјела. 

Наводи се да је Зорић након тога изашао из стана те отишао у Комунално предузеће у којем је био запослен, а затим у угоститељски  „Болеро“ гдје је конзумирао алкохол и играо игре на срећу.

Како стоји у оптужници пожар се проширио на инвентар у дневном боравку и захватио међуспратну конструкцију.

- Услијед сагорјевања је дошло до урушавања дијела међуспратне конструкције у стану од З.Г. у приземљу зграде и из којег је непосредно прије тога Г.З. изашла. Ширење пожара на остатак стамбене зграде, гдје се у становима у том тренутку налазио један број станара, накнадно је спријечено благовременим реаговањем припадника ватрогасне јединице из Приједора - стоји у оптужници.

Истиче се да је оптужени Зорић био док је подметао пожар свјестан чињенице да се ради о стамбеној згради са више станара гдје ће пожаром изазвати опасност за њихове животе и имовину већег обима, на шта је и пристао. Претпоставља се да је мотив злочина љубомора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана