Жене Веље Невоље и Марка Месара траже пасош да би могле на море

ГС
Жене Веље Невоље и Марка Месара траже пасош да би могле на море

У Специјалном суду у Београду данас је прегледом писане документације настављено суђење Вељку Беливуку и Марку Миљковићу, оптуженима да су новцем стеченим од криминалних дјелатности куповали луксузне аутомобиле, станове и покретне ствари.

У судници су данас изведени бројни писани докази међу којима је био и извод девизног рачуна Беливукове супруге Бојане Беливук, као и уплате фирми за кућу која је грађена на име њене мајке Снежане Ђорђевић, која је такође оптужена у овом предмету, јавља Блиц.

Међу изведеним доказима био је и допис хотела у ком су Марко и Тања Миљковић правили свадбу 2015. године, јер је Миљковић током изношења одбране навео да су они на свадби имали око 300 гостију и да су тад зарадили 200.000 евра.

Адвокат Дејан Лазаревић се осврнуо на ове доказе и истакао да је дописом хотела потврђена одбрана Тање Миљковић.

Изведена је и документација која се односи на скупоцјени сат, непокретности, аутомобиле, уговоре између Бојане Беливук и грађевинске фирме.

Миљковић је затим истакао да је и окривљени сарадник учествовао у куповини катастарских парцела на Дунаву, што је како тврди Миљковић и признао, па је упитао присутне како то да он није оптужен за прање новца.

Хоће да иду на одмор током распуста
На крају суђења браниоци су предложили да суд Тањи Миљковић, Бојани Беливук и Марији Ивановски укине мјеру забране напуштања Србије, наводећи да имају малољетну дјецу те да нису у могућности да током распуста оду на одмор.

Судија је навела да ће о томе одлучивати Апелациони суд.

Суђење је одложено за 5. септембар када ће почети са саслушањем свједока, међу којима су и родитељи Марка Миљковића.

Одвојен поступак у односу на мајку Бојане Беливук

У односу на Снежану Ђорђевић, мајку Бојане Беливук је привремено раздвојен поступак због њеног здравственог стања, односно, како је судија навела, због привремене неспособности.

Оптужницом су, поред Миљковића и Беливука, обухваћени и Бојана Беливук, Тања Миљковић, Филип Ивановски, Марија Ивановски и Снежана Ђорђевић, због више кривичних дјела прања новца за дјела извршена у периоду од 2015. до 2020. године.

Оптужницом је свим оптуженима на терет стављено продужено кривично дјело прања новца у саизвршилаштву, осим Снежани Ђорђевић којој је стављено на терет кривично дјело прања новца у саизвршилаштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана