Због више разбојништава пет година и шест мјесеци затвора

Агенције

Бањалука - Бојан Брковић (26) из Бањалуке правоснажно је осуђен у Врховном суду Републике Српске на пет година и шест мјесеци затвора због више разбојништава.

Врховни суд је дјелимично уважио жалбу Брковићеве одбране и ублажио пресуду од шест година и три мјесеца која му је раније била изречена у бањалучком Окружном суду.

Према наводима у пресуди, Брковић је починио шест разбојништава и један покушај разбојништва.

У пресуди се наводи да је пријетећи оружјем у јануару и фебруару прошле године опљачкао продавнице "Милд", "Лав" и апотеку "Медикус" у Бањалуци. Терети се и за покушај разбојништва у продавници "Бокић" гдје је ухапшен 16. марта.

Њега је тада савладао власник продавнице Маринко Бокић.

Брковић је раније у суду признао покушај пљачке у продавници "Бокић". Испричао је да се у тој продавници погурао са радницом, али је казао да није ништа опљачкао. Он је у суду у свједочењу негирао да је починио остала разбојништва.

- Не знам шта ми је било, дошао сам у продавницу да купим цигарете. Када сам видио отворену касу погурао сам се са радницом. Иза себе сам чуо некога и кренуо сам да излазим. Али тада ме је савладао власник и задржао до доласка полиције - казао је Брковић.

Додао је да је у полицији и тужилаштву признао да је починио разбојништва јер је претучен, а имао је договор са инспекторима.

Брковић је отац једног дјетета и прије хапшења је радио као електротехничар и имао је сталан посао уз мјесечну зараду од 800 до 1.000 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана