Због више разбојништава 18 година затвора

Небојша Томашевић
Због више разбојништава 18 година затвора

Брчко - Јерко Јозић (46) из Брчког осуђен је у Основном суду у Брчко дистрикту на 18 година затвора због три разбојништава које је починио током прошле године, а у којима је једна особа убијена, саопштено је из Тужилаштва дистрикта наводећи његове иницијале.

Према наводима у пресуди Јозић је 2. априла прошле године током пљачке тешко повриједио Мартина Јозића (61) и његову супругу Јању у насељу Боће код Брчког. Мартин је од задобијених повреда преминуо сутрадан, 3. априла

Током прошле године Јерко Јозић је починио још неколико разбојништава на подручју Брчко дистрикта у којима је провалио у неколико приватних кућа у насељима Доњи Зовик и Боће. Током тих разбојништава он је власнике кућа које је затицао тукао дрвеном палицом. Наводи се да је у тим пљачкама повриједио више становника Брчког и других мјеста.

Из Тужилаштва је саопштено наводећи Јозићеве иницијале је Навели су да пресуда није још правоснажна и да се на њу може уложити жалба Апелационом суду Брчко дистрикта БиХ.

Мјештани Боћа су послије хапшења Јерка Јозића 6. априла прошле године казали да је он познавао Мартина Јозића и да је с њим био у сукобу раније. Они су тада испричали да су Јерко и Мартин били у свађи због спора око шуме.

Послије пљачке породице Мартина Јозића заједно са Јерком био је приведен је и Адмир Ризвановић.

Према нашим сазнањима Ризвановић је био свједок и учесник масакра над 13 заробљених српских војника из Грбавице у Сарајеву који су погубљени на звјерски начин  8. марта 1993. године у селу Бодериште.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана