Због убиства стричевића девет и по година робије

Небојша Томашевић
Због убиства стричевића девет и по година робије

Бањалука - Мирко Радош (40) из Новог Града правоснажно је осуђен на девет и по година затвора у Врховном суду Републике Српске због убиства стричевића Момира Радоша (54) и недозвољеног држања оружја.

Овом одлуком Врховног суда њему је повећана затворска казна за двије године и мјесец, у односу на првостепену пресуду бањалучког Окружног суда.

Секретар Врховног суда РС Јелена Деспотовић је објаснила да је вијеће прихватило жалбу тужилаштва и Мирку Радошу повећало казну.

- Осим одлуке о казни у осталом дијелу пресуда је остала неизмијењена. Жалба одбране осуђеног одбијена је као неоснована - појаснила је Деспотовићева.

Мирко Радош је у бањалучком Окружном суду 29. маја био осуђен на седам година и пет мјесеци затвора због овог убиства и недозвољеног држања оружја.

Према пресуди, он је стричевића Момира усмртио 17. октобра 2014. године хицима из пушкомитраљеза у мјесту Кршље код Новог Града. Испалио је и неколико хитаца који су погодили у ноге Момира, нанијевши му пет прострелних рана. Један хитац прошао му је кроз обје ноге. Од тежине повреда Момир је искрварио на смрт до доласка Службе хитне помоћи.

Сукоб између стричевића трајао је дуже вријеме и они су се свађали због права на сјечу и коришћења заједничке шуме, зване Мачковац у мјесту Кршље. Кобног дана поново су се посвађали због сјече. Након свађе Мирко је отишао кући, али када је чуо звук моторке у спорној шуми, узео је пушкомитраљез и вратио се на мјесто свађе. Ту је затекао Момира како сијече дрва, па је у њега испалио рафал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана