Због убиства пунице девет година затвора

Г. О.
Због убиства пунице девет година затвора

Сарајево - Мустафа Шахиновић осуђен је јуче у Кантоналном суду у Сарајеву на девет година затвора због убиства своје пунице Зухре Османлија (81) у октобру 2012. године у Варешкој улици у Сарајеву.

Шахиновић и Османлија су прије злочина живјели у истој кући - старица у приземљу, док је Мустафа боравио на првом спрату куће. Они нису били у добрим односима, а посебно послије самоубиства Зухрине кћерке, а Мустафине супруге прије неколико година.

Зухра је за самоубиство кћерке кривила свог зета па је због тога често долазило до међусобних свађа.

До сукоба је дошло и у вечери убиства, када је Мустафа послије краће свађе у ходнику у приземљу куће ударио старицу чекићем више од 20 пута по глави и тијелу.

Старица је задобила тешке повреде и то прелом костију лобање, повреде носа, десног образа, оба очна капка, доње усне, браде, врата, лијевог рамена, грудног коша, лопатице, подлактица, шака и других дијелова тијела, па је преминула на лицу мјеста.

Сутрадан је Шахиновић полицији пријавио да је на поду куће пронашао згрчено тијело старице. Увиђајем је установљено да је у старичиној кући било трагова борбе. Током истраге и судског поступка утврђено је да је Шахиновић убица.

Приликом изрицања пресуде предсједавајући судског вијећа Хусеин Делалић рекао је да трошкове рада вјештака медицинске струке треба да плати Шахиновић.

Адвокат Индира Карахоџић рекла је да је невјероватно да Суд налаже пензионеру да плати трошкове вјештачења и најавила жалбу, сматрајући да је казна за Шахиновића преоштра, јер је убиство у афекту починио болестан човјек.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана