Због убиства пунице 12 година затвора

Д. Д.
Због убиства пунице 12 година затвора

Добој - Адмир Биберовић (28) из Грачанице осуђен је у добојском Окружном суду на 12 година затвора, јер је у априлу, пуцајући из пиштоља, убио своју пуницу Вахиду Косовац (53), а тешко ранио супругу Мину Биберовић (33) у мјесту Модрички Луг, на подручју општине Вукосавље.

У пресуди се наводи да је ово тешко кривично дјело почињено 25. априла око 15.30 часова, на тераси породичне куће Вахиде Косовац у ромском насељу Модрички Луг.

Биберовић је, тога дана, прије убиства дошао да одведе својој кући супругу Мину, која га је неколико дана раније, заједно са кћерком, напустила и вратила се мајци у Модрички Луг, јер ју је, наводно, физички злостављао дужи период.

Када супруга није жељела да крене са њим, Биберовић је извадио пиштољ марке "ЦЗ М-70", из којег је испалио два метка, којима је усмртио пуницу Вахиду и ранио супругу Мину, коју је погодио у сљепоочницу. Мина је послије указане љекарске помоћи у Дому здравља Модрича превезена у добојску болницу, одакле је хитно пребачена у Клинички центар у Бањалуци. Послије одређеног времена проведеног на лијечењу успјела је да се опорави од повреда.

Биберовић је послије злочина побјегао у правцу Оџака, гдје је пронађено његово возило. Полиција из Модриче га је брзо открила, ступила с њим у контакт и тражила да се преда најближој полицијској станици. Он је то и учинио послије два часа од почињеног злочина. Предао се полицијским службеницима у Грачаници, гдје је и ухапшен. Послије хапшења полицији је предао и пиштољ којим је починио кривично дјело.

Мина и Адмир имају шестогодишњу кћерку. Мина из првог брака има петнаестогодишњег сина, који је живио са баком Вахидом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана