Због убиства бескућника десет година затвора

Небојша Томашевић
Због убиства бескућника десет година затвора

Бањалука - Вељко Сладојевић (59), из Бањалуке, осуђен је у Врховном суду Републике Српске правоснажно на десет година затвора због убиства бескућника Винка Кнежевића (45) из Пискавице код Бањалуке.

Портпарол овог суда Јелена Деспотовић је казала да је суд одбио жалбу Сладојевићевог браниоца као неосновану и потврдио првостепену пресуду бањалучког Окружног суда.

Према наводима у пресуди, Сладојевић је убио Кнежевића 23. фебруара у напуштеној кући у Војвођанској улици у Бањалуци ударцима дрвеном штаком и даском. Према наводима у пресуди, убиству је претходила краћа свађа између Сладојевића и Кнежевића који су тога дана били заједно и пили алкохол.

Током свађе Кнежевић је кренуо да удари Сладојевића који га је прво одгурнуо и оборио на тло. Наводи се да је затим Сладојевић Кнежевића изударао више пута дрвеном штаком док се није поломила. Затим је узео даску и наставио да га удара по глави и тијелу док није престао да се помјера. Након тога Сладојевић је отишао у Геријатријски центар гдје је провео ноћ, а сутрадан се вратио у напуштену кућу. Када је видио да Кнежевић лежи непомично и да је испод њега крв он је узео дрвену штаку, чизме које је користио и даску које је однио и бацио у контејнере.

Сладојевић и Кнежевић су тога дана прво заједно пили алкохол на бањалучкој тржници. По договору око 17 часова отишли су у напуштену кућу у бањалучкој Војвођанској улици гдје су наставили да пију и гдје је почињено убиство.

Тијело Кнежевића пронађено је у недјељу, 24. јануара, а Сладојевић је ухапшен дан касније.

Сладојевић је пред вијећем бањалучког Окружног суда признао кривицу и рекао да је убио Кнежевића који га је напао и који је био јачи од њега.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана